Matthieu Troonbeeckx mocht al na drie minuten delen in de vreugde na een own-goal van François.
Volledig scherm
Matthieu Troonbeeckx mocht al na drie minuten delen in de vreugde na een own-goal van François. © Mpics

KSK Heist gaat eervol onderuit tegen Union in eerste oefenpot: “Ik heb onze spelers veel plezier zien maken en dat is wat telt”

Voetbal eerste nationaleDe kop is er af voor KSK Heist. Na twee weken training mochten de Heistenaren woensdagavond Union Sint-Gillis partij geven, de kersverse eersteklasser die dit seizoen geleid wordt door Felice Mazzu. Heist zal dit seizoen stevig aan de funderingen van de ploeg moeten bouwen. Niet alleen vertrokken er met Webers en Tambeur enkele sterkhouders. Enkele spelers bleven door toedoen van de Covid-19 pandemie acht maanden verstoken van competitievoetbal en hebben dus een achterstand weg te werken. Dat vraagt de nodige opvolging, en die krijgen de spelers ook. Zo werden ze de voorbije weken in het hospitaal onderworpen aan allerlei testen, om na te gaan en op te volgen waar de mogelijkheden van de spelers zich situeren.

 1. Eerste ervaring voor Kempense Eline Moors op het profcircuit: “Ik ben niet echt een verdedigend type”
  Tennis

  Eerste ervaring voor Kempense Eline Moors op het profcir­cuit: “Ik ben niet echt een verdedi­gend type”

  De Molse Eline Moors speelde twee weken geleden haar eerste wedstrijd op het profcircuit en mocht dinsdag op het 15.000 dollar-toernooi van De Pollepel in Duffel voor de eerste keer proeven van een match op de hoofdtabel. De als vierde geplaatste Argentijnse Bonardi bleek nog te sterk. “Na winst in de tweede kwalificatieronde was mijn toernooi al geslaagd”, glimlacht Moors.
 2. KSK Heist bereikt de vierde ronde van de Croky Cup na 3-0-winst tegen Achel. Met dank aan Jef Colman, die drie keer scoorde
  Voetbal Beker van België

  KSK Heist bereikt de vierde ronde van de Croky Cup na 3-0-winst tegen Achel. Met dank aan Jef Colman, die drie keer scoorde

  KSK Heist zit in de vierde ronde van de Croky Cup. In zijn bekerwedstrijd van de derde ronde tegen de Limburgse eersteprovincialer Achel trok Heist aan het langste eind, dankzij drie doelpunten van aanwinst Jef Colman. Heist had het lange tijd niet onder de markt tegen de Limburgers, maar haalde uiteindelijk wel verdiend de volgende ronde.
 3. Belgische kampioenen Ruysschaert-Van den Broeck: “Wie had dat gedacht?”
  Beachvolleybal

  Belgische kampioenen Ruys­schaert-Van den Broeck: “Wie had dat gedacht?”

  Na de huldiging van de Belgische kampioenen - een uur nadat de vrouwenfinale was afgelopen - waren Britt Ruysschaert en Isabel Van den Broeck nog steeds niet bekomen van hun emoties. Het tweetal had namelijk op het Muntplein in Brussel voor een regelrechte stunt gezorgd door de nationale titel in het beachvolleybal te veroveren ten nadele van de topfavorieten Van den Vonder-Cools. “Wie had dat gedacht?”