Guy Smet neemt op zijn vijftigste nog altijd het voortouw.
Volledig scherm
Guy Smet neemt op zijn vijftigste nog altijd het voortouw. © RV

Kruibekenaar Guy Smet is Mister Afrika: “Dinsdag trek ik voor de zevende naar Burkina Faso”

WielrennenOp 4 februari wordt Guy Smet vijftig jaar. Terwijl anderen dan kruiswoordraadsels oplossen voor het scherm of met de vrouw meegaan naar een bingoavond, heeft de Kruibekenaar besloten om de Ronde van Burkina Faso te rijden. Tien dagen lang zal hij ritten rijden tot 180 kilometer in een temperatuur van ongeveer veertig graden.

 1. Frank Depestele blijft in de Europese kansen van Menen geloven: “We willen zo ver mogelijk geraken”
  VOLLEYBAL CEV CUP

  Frank Depestele blijft in de Europese kansen van Menen geloven: “We willen zo ver mogelijk geraken”

  Decospan Menen heeft de heenwedstrijd van de 1/16 finales in het kader van de CEV Cup tegen Guaguas Las Palmas verloren (3-1). Het team van trainer-coach Frank Depestele begon sterk aan het Europese duel, maar na winst in de eerste set ging het stroever en moeizamer. “We konden niet dezelfde receptiekwaliteit vasthouden”, verklaart de trainer-coach van Menen, toen hij in de luchthaven arriveerde. “Aanvallend maakten we ook te veel fouten.”
 2. Oli Romero en Ninove azen op revanche na eerste verlieswedstrijd: “Wetteren moet de dupe worden”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Oli Romero en Ninove azen op revanche na eerste verlieswed­strijd: “Wetteren moet de dupe worden”

  Na de verrassende eerste seizoensnederlaag van vorige week op het veld van Harelbeke geeft leider Ninove zaterdagavond staartploeg Wetteren partij. Op papier een haalbare kaart voor de troepen van coach Haydock. Het als voorlaatste gerangschikte Wetteren kon immers de voorbije 6 wedstrijden enkel tegen rode lantaarn Ronse winnen. Op De Kloppers azen ze bovendien heel sterk op revanche na de eerste competitienederlaag van het seizoen.
 3. Van honkvast in Peer tot Kuifje in basketbalgek Valencia: Pascal Meurs bouwt aan zijn sportieve droom
  Basketbal

  Van honkvast in Peer tot Kuifje in basketbal­gek Valencia: Pascal Meurs bouwt aan zijn sportieve droom

  Pascal Meurs (41) woont en werkt sinds 1,5 jaar in Valencia. De Perenaar is er aan de slag in L’Alqueria del Basket, de academie van de Spaanse basketbalgrootmacht. Een droom die uitkomt, al mag het voor Meurs nog meer worden. “Voor ik naar Valencia kwam, zat ik eigenlijk gebeiteld in Luxemburg. Ik was er hoofdcoach in eerste nationale. Toch klonk de lokroep uit Spanje en vooral het aanbod uit Valencia luider. Ik ben erop ingegaan, want ja, ik ben nog niet klaar met dromen in het basketbal.”