Voor Kristof Wielfaert is fietsen meer dan enkel maar hard op de pedalen trappen.
Volledig scherm
Voor Kristof Wielfaert is fietsen meer dan enkel maar hard op de pedalen trappen. © GDR

Kristof Wielfaert bezocht alle Belgische gemeenten op de fiets: “Ons land is ongelofelijk schoon”

Het wielerverstand komt met de jaren. Kristof Wielfaert is zeer verstandig. Op zijn tweeënveertigste bereidt de Lokerenaar zich voor op een nieuw wegseizoen. Hij doet dat op zijn eigen manier. Hij doorkruiste alle gemeenten in ons land. Die kruistocht was niet meteen coronagebonden, maar de pandemie heeft wel een en ander versneld.

 1. Thiemen Ocket en Caruur Gent maken zich op voor komst van Aalst: “Derby is altijd speciaal”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Thiemen Ocket en Caruur Gent maken zich op voor komst van Aalst: “Derby is altijd speciaal”

  Thiemen Ocket (18) heeft geen extra kopzorgen in deze examenperiode. De jonge, beloftevolle spelverdeler van Caruur Gent kan zich volop concentreren op de extra geladen clash van vrijdagavond tussen de Gentse ploeg en Lindemans Aalst. De Aalsterse Ajuinen moeten winnen, de Gentse Stroppen willen winnen. De mentale druk zou wel eens de doorslaggevende factor kunnen zijn tijdens deze Oost-Vlaamse ontmoeting.
 2. Heur-Tongeren nipt onderuit in leuke oefenpot bij FC Luik: “Met goed gevoel huiswaarts”

  Heur-Tongeren nipt onderuit in leuke oefenpot bij FC Luik: “Met goed gevoel huiswaarts”

  De laatste officiële wedstrijd van Heur-Tongeren dateert van zondag 11 oktober 2020. Toen werd Tertre-Hautrage vlot uitgeschakeld in de Beker van België. De Ambiorixzonen spelen begin volgende maand hun zestiende finale in de Ghelamco Arena tegen AA Gent. Twee weken geleden werden de trainingen hervat en dinsdagavond speelden de boys van coach Marco Pauls hun eerste oefenpot bij FC Luik uit eerste nationale. Het werd een nipte 3-2-overwinning voor de Luikenaars, maar de Zuid-Limburgers uit tweede nationale B speelden wel een knappe partij.
 1. KHO Bierbeek stelt Carlo Lavigne aan als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen: “Razend ambitieus en echte clubman”

  KHO Bierbeek stelt Carlo Lavigne aan als nieuwe hoofdtrai­ner voor volgend seizoen: “Razend ambitieus en echte clubman”

  In deze wintermaanden krijgt bij veel voetbalclubs de kern voor volgend seizoen vorm en daar is dit vreemde coronajaar geen uitzondering op. Bij KHO Bierbeek hebben ze onder meer beslist om niet verder te gaan met jongens als Jeroen Van Tricht, Nadjim Haroun en Nassim Miri. Maar het belangrijkste nieuws is dat er ook een einde komt aan de samenwerking met T1 Mario Cassimon. Hij wordt opgevolgd door oude bekende Carlo Lavigne.
 2. Kyan Vaesen kan begrip opbrengen voor bekerforfait Thes Sport: “Gezondheid komt op de eerste plaats”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Kyan Vaesen kan begrip opbrengen voor bekerfor­fait Thes Sport: “Gezondheid komt op de eerste plaats”

  Iedereen bij eerstenationaler Thes Sport keek uit naar de herstart van de trainingen op maandag 4 januari. Bij gebrek aan versoepelingen van de coronamaatregelen op federaal niveau zag burgemeester Verwimp van Tessenderlo die herstart totaal niet zitten en stelde hij zijn veto. Dinsdag volgde dan de definitieve beslissing om forfait te geven voor de bekerwedstrijd in de zestiende finales thuis tegen Racing Genk. Voor allen die nog een sprankeltje hoop koesterden op die topaffiche, is die nu volledig in rook opgegaan. Spits Kyan Vaesen (19) voelde de bui al hangen.
 1. Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"
  Play

  Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"

 2. Van Avermaet en Naesen blikken vooruit op het komende wielerseizoen: "Ik denk dat we elkaar alles gunnen"
  Play
  Wielrennen

  Van Avermaet en Naesen blikken vooruit op het komende wielersei­zoen: "Ik denk dat we elkaar alles gunnen"