Coach Kristof Vroman (r.) met de ploeg van Bissegem na de competitiezege tegen VKT Torhout. Hij hoopt in de bekermatch tegen Wellen op een goeie prestatie.
Volledig scherm
Coach Kristof Vroman (r.) met de ploeg van Bissegem na de competitiezege tegen VKT Torhout. Hij hoopt in de bekermatch tegen Wellen op een goeie prestatie. © VDB

Kristof Vroman (Bidavo Bissegem) beseft belang van duel met Wellen: “Bekermatch tegen Oostende zou een topaffiche zijn”

VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË VROUWENLeuke uitdaging voor tweedenationaler Bidavo Bissegem! Zaterdag zakt eerstenationaler Wellen in de Beker van België naar Sporthal Ter Biezen af. De winnaar mag in de volgende ronde op bezoek bij topklasser Hermes Rekkenshop Oostende.

 1. Kobe Vinken (Schoonbeek-Beverst): “Bij Beringen wat rapen, kan ons woensdag gemoedsrust opleveren”
  voetbal derde nationale B

  Kobe Vinken (Schoonbeek-Be­verst): “Bij Beringen wat rapen, kan ons woensdag gemoeds­rust opleveren”

  Nadat een week eerder tegen Nijlen in het slotkwartier een 3-0-voorsprong verloren ging, bleek het laatste wedstrijdkwart op Wellen er andermaal te veel aan. Kobe Vinken (30), op bezoek bij zijn ex-club, voelde het na afloop als volgt aan: “Als je een wedstrijd lang niets in de pap te brokken hebt, kan je je bij een nederlaag neerleggen. Op Wellen moesten wij het balbezit veelal aan de thuisploeg laten, maar onze organisatie echt wegspelen zat er voor hen toch niet in. En als je dan door een klutsbal genekt wordt, voelt het echt zuur aan.”
 2. Dirk-Jan Dewaegemaeker over zijn komst naar KVK Westhoek: “Jammer genoeg kon ik reeks hoger geen enkele keer scoren. Mentaal woog dat wel op mij”
  voetbal tweede nationale A

  Dirk-Jan Dewaegemae­ker over zijn komst naar KVK Westhoek: “Jammer genoeg kon ik reeks hoger geen enkele keer scoren. Mentaal woog dat wel op mij”

  Het was wennen zondag in het Crack Stadion in Ieper zonder Bruno Debo voor de dug-out van KVK Westhoek nadat er vorige week in zijn vierde seizoen een einde kwam aan de samenwerking. Assistent Dominique Cauwelier was de coach van dienst. Meest opvallende wijziging was dat centrale verdediger Valentin Mahieu doorschoof als verdedigende middenvelder. De interim-trainer koos tegen FC Merelbeke (0-0) voor een 4-3-3.
 3. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.