D’Haene begint straks aan zijn zevende seizoen bij KVK. “Ik voel me goed in Kortrijk”, aldus de linksachter van de Kerels.
Volledig scherm
D’Haene begint straks aan zijn zevende seizoen bij KVK. “Ik voel me goed in Kortrijk”, aldus de linksachter van de Kerels. © KV Kortrijk

Kristof D’Haene is opnieuw wedstrijdfit: “Ik sta te popelen om eraan te beginnen”

Voetbal 1AZaterdag is het eindelijk zover, dan begint KV Kortrijk aan zijn seizoen tegen promovendus Seraing. Een speciaal moment voor aanvoerder Kristof D’Haene. Vorig seizoen speelde hij amper door blessureleed, maar dit jaar wil hij knallen. “De blessure van vorig seizoen speelt me niet echt parten meer.”

  1. Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwilligheid gezien”
    Voetbal 1A

    Yves Vanderhaeg­he (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwil­lig­heid gezien”

    Over enkele uren begint Cercle Brugge aan de 84ste competitie uit zijn bestaan in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal, de vierde op rij sinds de promotie in maart 2018 ten koste van Beerschot in de titelbarrages van 1B. Op het veld van datzelfde Beerschot hopen coach Yves Vanderhaeghe en TD Carlos Aviña Ibarrola met groen-zwart te beginnen aan een campagne die eindelijk zonder degradatiestress kan worden afgewerkt. Maar Cercle is nog niet klaar met het huiswerk. “We zoeken nog twee offensieve profielen en er worden allicht ook nog enkele spelers uitgeleend”, geeft Aviña aan. “Ik ga vooraf geen voorspellingen doen”, zegt Vanderhaeghe dan weer. “Voetbalwedstrijden win je met daden op het veld, niet met woorden erbuiten.” En winnen, dat wil Vanderhaeghe.