Aanvoerder Kristof D'Haene gaf de assist voor de enige goal van de wedstrijd. Hij zwiepte de bal vanop de linkerflank voor doel en Pape Gueye trof van dichtbij raak.
Volledig scherm
Aanvoerder Kristof D'Haene gaf de assist voor de enige goal van de wedstrijd. Hij zwiepte de bal vanop de linkerflank voor doel en Pape Gueye trof van dichtbij raak. © Photo News

Kristof D’Haene en KV Kortrijk bekeren verder: “Ik ben weer helemaal terug”

Voetbal Eerste klasse ANa vier gelijke spelen op rij in de competitie weet KV Kortrijk weer wat winnen is. De Kerels versloegen KV Oostende met het kleinste verschil in de achtste finales van de Croky Cup en schaarden zich zo bij de laatste acht. Kristof D’Haene was wederom belangrijk met een schitterende assist. De aanvoerder van de Veekaa groeit week na week en is klaar om zaterdag zijn ex-ploeg Cercle Brugge te bekampen.

 1. Dino Hotic (Cercle Brugge) vanavond op Anderlecht: “Nederig blijven, en ons vooral houden aan het plan”

  Dino Hotic (Cercle Brugge) vanavond op Anderlecht: “Nederig blijven, en ons vooral houden aan het plan”

  Cercle Brugge raast aan een sneltreinvaart verder. Nadat het vriend en vijand verbaasde door de Brugse derby met overtuiging naar zich toe te trekken, is de Vereniging ook in 2022 rustig op dat winnaarselan aan het doorgaan. Klinisch, naar het beeld van zijn nieuwe coach Dominik Thalhammer die zich in twee maanden nog maar zelden op enige euforie of zelfs emotie heeft laten betrappen. Tegen Zulte Waregem was Dino Hotic de kleine, grote heerser in groen-zwart. Met een penaltygoal, een assist op hoekschop en een geniale pre-assist bij het orgelpunt in minuut 94. Bij Anderlecht mogen ze zich gewaarschuwd weten.
 1. Lierse boekt 911.000 euro verlies, CEO Yorik Torreele nuanceert: “Zonder uitzonderlijke coronasituatie hadden we dicht bij break-even gezeten”
  Voetbal 1B

  Lierse boekt 911.000 euro verlies, CEO Yorik Torreele nuanceert: “Zonder uitzonder­lij­ke coronasitu­a­tie hadden we dicht bij break-even gezeten”

  Lierse Kempenzonen heeft in het boekjaar 2020-2021 een verlies van 911 000 euro geleden. Dat blijkt uit de jaarrekening die de club uit 1B onlangs neerlegde. Toch is er volgens CEO Yorik Torreele geen reden tot paniek: “Zonder covid hadden we bijna break-even gedraaid, maar we kennen nu eenmaal uitzonderlijke omstandigheden.” Intussen staat voorzitter/eigenaar Luc Van Thillo garant voor de continuïteit.