Kris Slachmuylders poserend met een Racingshirt voor ‘zijn’ Oscar Vankesbeeckstadion.
Volledig scherm
Kris Slachmuylders poserend met een Racingshirt voor ‘zijn’ Oscar Vankesbeeckstadion. © Mpics

Kris Slachmuylders (Racing Mechelen) over de tijd van toen: “Ontlading na laatste derbyzege was ongezien in België”

Voetbal TraditieclubsZeventien jaar lang verdedigde Kris Slachmuylders de kleuren van Racing Mechelen. Een onbetwiste titularis was hij zelden, maar één namiddag in 2004, het jaar waarin de club haar 100-jarig bestaan vierde nota bene, volstond om zich er onsterfelijk te maken. Op 1 februari 2004  bezorgde Slachmuylders Racing, met een rake kopbal na de pauze, de laatste derbyzege tegen stadsrivaal KV (0-1).

 1. West-Vlaamse beachvolleyballers halen knappe resultaten in BK-openingsmanche in Ieper
  BEACHVOLLEYBAL

  West-Vlaam­se beachvol­ley­bal­lers halen knappe resultaten in BK-openings­man­che in Ieper

  De eerste manche van het Belgisch kampioenschap in Ieper werd afgewerkt volgens een perfect scenario. Een zonovergoten site met de fraaie Lakenhallen in de achtergrond, mooie terreinen met een nieuw, professioneel netsysteem en natuurlijk de enthousiaste deelnemers die er volop zin in hadden na meer dan een jaar onderbreking in het beachvolleybal. Voor de meesten was het een beetje afwachten na zo’n lange onderbreking. Maar het niveau lag meteen hoog.
 2. Sven Vandenbroucke domineert van start tot finish in Kortrijk: “Deze zege draag ik op aan Kasper Lagae”

  Sven Vandenbrou­c­ke domineert van start tot finish in Kortrijk: “Deze zege draag ik op aan Kasper Lagae”

  Kippenvelmoment aan de finish van de triatlon van Kortrijk zondagnamiddag. Na een verbeten en spannende wedstrijd haalde de 23-jarige Sven Vandenbroucke het met ruim vijftien seconden verschil van een sterk teruggekomen Jasper Sabbe en de ervaren Hannes Cool. Vandenbroucke droeg zijn knappe winst meteen op aan zijn vorig jaar overleden triatlonvriend en trainingsmakker Kasper Lagae. “Ik draag Kasper sindsdien altijd met me mee. Op trainingen en tijdens wedstrijden. Ik werkte Kortrijk af met een tekst voor Kasper op mijn achterwiel”, vertelt Vandenbroucke.