Kris De Pauw is sinds augustus coach van KBGO Finexa Basket@Sea One in Top Division Two.
Volledig scherm
Kris De Pauw is sinds augustus coach van KBGO Finexa Basket@Sea One in Top Division Two. © VDB

Kris De Pauw (KBGO) toont begrip voor stopzetting competitie: “Trainingen gaan gewoon door”

BASKETBAL TOP DIVISION TWOIn Top Division bij de mannen wordt dit jaar niet meer gebasket. Coach Kris De Pauw van derdeklasser KBGO Finexa Basket@Sea kan leven met die beslissing. Zijn team blijft echter wel in de jeugdreeksen actief. Tenzij het Overlegcomité vandaag anders beslist.

 1. Topias Palmi (Limburg United) na kwalificatie tegen Leuven Bears voor de halve finales : “Half uur dramatisch”
  Basketbal BNXT Liga

  Topias Palmi (Limburg United) na kwalifica­tie tegen Leuven Bears voor de halve finales : “Half uur dramatisch”

  Met een mooie uitgangspositie verworven vrijdagavond in Leuven ontving Limburg United vol vertrouwen Leuven Bears voor de return in de kwartfinales van de beker van België. Met een bonus van negentien punten stonden de boys van T1 Raymond Westphalen met een half been in de halve finales. De Leuvense coach Eddy Casteels geeft nooit op. De Bears namen een verschroeiende start en speelden een half uur power play. Leuven leek freewheelend door te stoten naar de halve finales. In de laatste vijf minuten kon United de scheve situatie rechtzetten (61-72). Net zoals vorig seizoen wacht Okapi Aalst in de halve finales.
 2. Yves Defraigne wint met Okapi Aalst zenuwslopende thriller van Brussels: “Mag ik ook eens opgelucht zijn?”
  Basketbal Beker van België

  Yves Defraigne wint met Okapi Aalst zenuwslo­pen­de thriller van Brussels: “Mag ik ook eens opgelucht zijn?”

  Okapi Aalst stoot door naar de halve finales van de Beker van België na een thriller tegen Phoenix Brussels. Een zucht van opluchting in Het Forum was voelbaar tot in de perstribunes. Aalst euforisch, Brussels furieus.“Ik heb niets te zeggen”, fulmineerde Jean-Marc Jaumin meteen na het verlies in Aalst. De ex-coach van Okapi voelde zich bestolen. “Wij mochten vandaag niet winnen.” Brussels tekende behoud aan.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.