Het jeugdige KRC Genk Ladies wint play-off 2. Gwen Duijsters (links) en Hanne Merkelbach (midden) zetten hun team op winst tegen Charleroi en vierden voluit de overwinning.
Volledig scherm
Het jeugdige KRC Genk Ladies wint play-off 2. Gwen Duijsters (links) en Hanne Merkelbach (midden) zetten hun team op winst tegen Charleroi en vierden voluit de overwinning. © Dick Demey

KRC Genk Ladies wint tegen Charleroi en is nu zeker van eerste plaats in PO2: “Met drie zeges op rij pakken we verdiend de eindwinst”

vrouwenvoetbal super leagueKRC Genk Ladies is zeker van de eindwinst in PO2. De Genkies wonnen thuis tegen Charleroi met 2-1. Omdat medeleider Eendracht Aalst onderuit schoof in Zulte Waregem zijn de Limburgse meisjes niet meer bij te benen. “Met tien op twaalf zijn we de verdiende winnaar van play-off 2", juichte spits Gwen Duijsters, die met de openingstreffer en een assist een groot aandeel had in de Genkse zege.

 1. Calvin Dekuyper (FC Mandel United): “Een derby wil je als club altijd winnen”
  PREMIUM
  voetbal eerste nationale

  Calvin Dekuyper (FC Mandel United): “Een derby wil je als club altijd winnen”

  Het zwaard van Damocles hangt FC Mandel United boven het hoofd. De ploeg van coach Turi staat in eerste nationale na 29 speeldagen op een vrij geïsoleerde laatste plaats. Mathematisch kan het behoud nog, maar geen mens die zo een mirakel nog verwacht. Zaterdagavond zijn alle voetbalogen in de regio toch nog eens gericht op de Izegemse Skyline Arena, want buur Winkel Sport komt op visite.
 2. Pieter Synquintyn en Groot-Bijgaarden staan verrassend aan de leiding: “Getalenteerde jeugdspelers brachten nieuwe dynamiek in de ploeg”
  PREMIUM
  Handbal Liga 2

  Pieter Synquintyn en Groot-Bijgaarden staan verrassend aan de leiding: “Getalen­teer­de jeugdspe­lers brachten nieuwe dynamiek in de ploeg”

  Groot-Bijgaarden SK staat na achttien speeldagen voor het eerst op kop in Liga 2. Een grote verrassing voor coach Pieter Synquintyn en zijn kompanen, want een jaar geleden vocht zijn ploeg nog tegen de degradatie. Met een weekend rust voor de boeg kan Groot-Bijgaarden SK zeker nog een tijdje genieten van de pas verworven leidersplaats.
 3. Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale A

  Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”

  KM Torhout zat na een nul op twaalf even in een benarde situatie in tweede nationale A, waar het terugzakte tot de zestiende plaats in het klassement. Na een knappe 0-1-overwinning op het veld van Eendracht Aalst en een ruime 4-0-zege tegen RC Gent, klom de Velodroomformatie de voorbije weken echter opnieuw op tot een veilige dertiende plaats, al is het behoud, met nog zeven wedstrijden te gaan, allerminst een zekerheid. De ploeg van Jasper Cornillie trekt deze zondag naar subtopper Merelbeke, dat zesde staat.