Jacqueline Mahieux ziet haar jonge groep wekelijks stappen voorwaarts zetten. “Ik ben fier op die jonge speelsters, die hun studies en het voetbal met zoveel verbetenheid combineren.”
Volledig scherm
Jacqueline Mahieux ziet haar jonge groep wekelijks stappen voorwaarts zetten. “Ik ben fier op die jonge speelsters, die hun studies en het voetbal met zoveel verbetenheid combineren.” © Dick Demey

KRC Genk Ladies-voorzitter Jacqueline Mahieux wil een mooi verhaal schrijven met haar club: “Over twee jaar meestrijden met de top drie”

Voetbal SuperLeague vrouwenVoor KRC Genk Ladies start Play-Off 2 met drie opeenvolgende uitwedstrijden. Zaterdag reizen de Genkies naar Zulte Waregem, daarna volgen verplaatsingen naar Woluwe en Charleroi. Dit is geen gemakkelijk programma. Na een magere oogst in de terugronde van de reguliere competitie, zou een driepunter het team een extra boost kunnen geven. “Gezien hun kwaliteiten moet Genk voor die eerste plaats durven gaan”, zegt KRC Genk-voorzitster Jacqueline Mahieux. 

 1. Jerry Poorters (Rupel Boom) over de tijd van toen: “Bekerstunt tegen Anderlecht blijft altijd speciaal”
  Voetbal Traditieclubs

  Jerry Poorters (Rupel Boom) over de tijd van toen: “Bekerstunt tegen Anderlecht blijft altijd speciaal”

  Jerry Poorters hing, ondanks een korte terugkeer bij Wezel Sport B in vierde provinciale, enkele jaren geleden zijn schoenen aan de haak en zei sindsdien ook het voetbal vaarwel. “Tijd voor andere dingen”, weet u wel. Maar om terug te blikken op acht seizoenen Rupel Boom maakt de voormalige centrale verdediger uit Balen, die ook nog voor onder meer Lierse, Tienen en Waasland uitkwam, graag nog even tijd. Want de inmiddels 42-jarige Poorters maakte in de periode van 2005 tot 2013 ook alles mee in Boom. Van promoties in 2008 en 2010 tot degradaties in 2005 en 2011, maar ook absolute bekerstunts. Poorters heeft ze allemaal op zijn Booms palmares.
 1. Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal
  Play

  Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal

 2. Bekijk hier de hoogtepunten uit Man City-PSG
  Play

  Bekijk hier de hoogtepun­ten uit Man City-PSG