KVK-trainer Yves Vanderhaeghe, de volgende dag ontslagen, helpt Badamosi overeind na de nederlaag tegen Charleroi. Het resultaat drong door tot in de bestuurskamer van de stad Kortrijk.
Volledig scherm
KVK-trainer Yves Vanderhaeghe, de volgende dag ontslagen, helpt Badamosi overeind na de nederlaag tegen Charleroi. Het resultaat drong door tot in de bestuurskamer van de stad Kortrijk. © BELGA

Kortrijks schepen van Sport plaatst eigenaar KV Kortrijk voor verantwoordelijkheid: “Ik trek aan de alarmbel”

VOETBAL 1AKortrijks schepen van Sport Arne Vandendriessche heeft al veel energie gestoken in de aanloop naar de bouw van een nieuw stadion voor KV Kortrijk, maar nu hij ziet dat het met de club sportief niet goed loopt en, erger nog, dat de eigenaar daar naar zijn zeggen niets aan doet, wil hij een duidelijke reactie: “Ik trek aan de alarmbel.”

 1. Naomi De Wolf (Eendracht Aalst Ladies): “Afgeremd door blessures en coronacrisis”
  vrouwenvoetbal super league

  Naomi De Wolf (Eendracht Aalst Ladies): “Afgeremd door blessures en coronacri­sis”

  Blessureleed is de rode draad doorheen het debuutseizoen in de Super League van Eendracht Aalst Ladies. Ook voor de verplaatsing naar Racing Genk vrijdagavond moet coach Dirk Decoen heel veel basisspeelsters missen. Sterkhouder Anke Vanhooren is bovendien geschorst. Krijgt de jonge Naomi De Wolf hierdoor op Limburgse bodem haar kans? Ze mocht vorige week tegen Zulte Waregem alvast in de slotfase opdraven.
 2. Florent Van Aubel blikt terug op de finales Dragons-Watducks: “Altijd wat te beleven”
  Hockey Eredivisie

  Florent Van Aubel blikt terug op de finales Dra­gons-Wat­ducks: “Altijd wat te beleven”

  Dragons en Watducks, de twee clubs die tussen 2009 en 2018 alle nationale titels verdeelden, staan dit weekend op het Wilrijkse Plein weer tegenover elkaar in de Belgian Hockey Finals. Het wordt de vierde finale tussen de mannen uit Waterloo en die uit Brasschaat. Florent Van Aubel maakte, net als clubmakker Felix Denayer en Gauthier Boccard (Watducks), al die duels mee. Hij blikt terug.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei