Het duel van Kortrijk Spurs, hier met Cylia Ducoulombier, tegen het Franse Tarbes werd woensdagavond bijgewoond door 650 supporters.
Volledig scherm
Het duel van Kortrijk Spurs, hier met Cylia Ducoulombier, tegen het Franse Tarbes werd woensdagavond bijgewoond door 650 supporters. © VDB

Kortrijk Spurs staat voor loodzwaar tweeluik na nederlaag in EuroCup tegen het Franse Tarbes: “Vechten en proberen beter te doen”

BASKETBAL TOP DIVISION WOMENTop Division Vrouwen-ploeg Kortrijk Spurs ging woensdagavond in de heenmatch van het kwalificatieduel voor de EuroCup in eigen huis zwaar onderuit tegen Franse Tarbes. Coach Benny Mertens is zijn ploeg intussen al aan het voorbereiden op de return van volgende woensdag, maar ook op de competitiematch van dit weekend tegen Castors Braine.

  1. Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Beverst) na de 1-3-nederlaag tegen Wellen: “We geven niets weg en toch gaan we de boot in”

    Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Be­verst) na de 1-3-nederlaag tegen Wellen: “We geven niets weg en toch gaan we de boot in”

    Van twee teams, die doorgaans een voetballende oplossing nastreven, bleek in het duel tussen Schoonbeek-Beverst en Wellen uiteindelijk weinig van over te blijven. Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Beverst) zag zijn team nochtans goed starten. “Gaandeweg in die eerste helft werd duidelijk, dat we voorin geen balvastheid toonden. Vandaar ook met Guiseppe Salamone een wissel bij de rust. De bedoeling was om nog te wachten tot het uur om voluit de gaan drukken. Dat bleek door dat doelpunt meteen na de pauze, niet meer nodig”, geeft Beckers aan.