STVV won al zijn wedstrijden op het kwalificatietoernooi en kreeg daarvoor voor het eerst een speciale trofee uitgereikt.
Volledig scherm
STVV won al zijn wedstrijden op het kwalificatietoernooi en kreeg daarvoor voor het eerst een speciale trofee uitgereikt. © RV

Komende zaterdag gaat het 35ste internationale miniementoernooi van start in Bierbeek: “Ik reken nieuwkomer Dakar tot de belangrijkste outsiders”

voetbalNee, corona heeft het Eurominiementoernooi in Bierbeek of het internationaal U13-toernooi zoals het nu heet niet klein gekregen. Wel integendeel, met een 35ste jubileumeditie die zaterdag op gang wordt getrapt, zijn zowel de organisatie als de jeugdvoetballers zelf klaar om drie dagen lang het beste van zichzelf te geven.

 1. Falko Geenens (Eendracht Aalst) voor cupmatch tegen Westerlo: “Het wordt voor de Kemphanen op ons slecht veld een hels karwei”
  voetbal beker van belgië

  Falko Geenens (Eendracht Aalst) voor cupmatch tegen Westerlo: “Het wordt voor de Kemphanen op ons slecht veld een hels karwei”

  Op vorig seizoen na slaagde Eendracht Aalst er vrijwel altijd in een mooie bekeraffiche af te dwingen. De jongste jaren kwamen Sporting Club Charleroi en AA Gent in het Pierre Cornelisstadion op bezoek. Nu zondag (aftrap om 16 uur) is neo-eersteklasser VC Westerlo te gast. De spelersgroep komt na winst op Racing Gent alleszins supergemotiveerd aan de aftrap. “Het wordt voor de Kemphanen op ons slecht speelveld een hels karwei”, voorspelt kapitein Falko Geenens.
 2. Eli Sam Bruce wil hogerop met Patro Eisden: “Als profspeler moet je steeds het hoogst mogelijke viseren”
  Voetbal eerste nationale

  Eli Sam Bruce wil hogerop met Patro Eisden: “Als profspeler moet je steeds het hoogst mogelijke viseren”

  Met vier zeges op rij draait de Patromotor op volle toeren. Enkel Francs Borains en FC Luik tellen meer punten dan de Limburgers. Zaterdagavond komt hekkensluiter Rupel Boom op bezoek. Eisdens topschutter Eli Sam Bruce kent er nog verschillende spelers die vroeger met hem in de Antwerpse jeugd speelden. “Deze ploeg staan onder hun waarde genoteerd en valt niet te onderschatten”, waarschuwt Sam Bruce.