Het mag niet zijn voor Koen Wauters in de Dakar 2023. Een niet-conforme rolkooi weerhoudt Team Feryn van de start.
Volledig scherm
Het mag niet zijn voor Koen Wauters in de Dakar 2023. Een niet-conforme rolkooi weerhoudt Team Feryn van de start. © Diederd Esseldeurs / RV

Koen Wauters over zijn geweigerde deelname aan de Dakar: “De FIA heeft het laatste woord”

AutosportDe FIA, de internationale automobielsport federatie, heeft woensdag de wagens van Koen Wauters en Pascal Feryn en die van Tom De Leeuw en Cédric Feryn afgekeurd vanwege een niet conforme veiligheidskooi. Het is niet minder dan een ferme klap in het gezicht van ieder teamlid dat sinds het einde van de vorige Dakar bijna dagdagelijks bezig was met de voorbereiding van de Dakar 2023.

 1. Mechelaar Jonas Laureys (ex-Malinwa, nu SK Londerzeel) is eerste zomertransfer van Racing Mechelen: “De ideale club”

  Mechelaar Jonas Laureys (ex-Malinwa, nu SK Londerzeel) is eerste zomertrans­fer van Racing Mechelen: “De ideale club”

  Transfer Deadline Day betekent niet noodzakelijk de aankondiging van last minute overgangen. Racing Mechelen kondigde met Jonas Laureys immers zijn eerste versterking aan voor volgend seizoen. De 31-jarige aanvaller gaf eerder al aan af te zien van een contractverlenging bij reeksgenoot Londerzeel omwille van een interessanter aanbod. Dat bleek dus afkomstig van Racing Mechelen. Pikant detail: Laureys, geboren en getogen Mechelaar, speelde enkele jaren geleden nog als prof bij de buren van Malinwa.
 1. Kevin Henneuse (FC Gullegem) voor het eerst als linksback en boos op de leiding: “Het was een zuivere fout op mij, ik werd op mijn voet aangetrapt”
  voetbal tweede nationale A

  Kevin Henneuse (FC Gullegem) voor het eerst als linksback en boos op de leiding: “Het was een zuivere fout op mij, ik werd op mijn voet aangetrapt”

  Die tweede thuiszege op de Poezelhoek blijft maar uit voor FC Gullegem. Het team van trainer Jordy Lemiengre ging zondag tegen een vooral na de rust sterk SC Oostkamp nipt onderuit (1-2). De thuisploeg was niet te spreken over de leiding van ref Tom Patrouille en zijn twee assistenten. Ook bij de bezoekers waren ze niet gelukkig, want een blijkbaar geldig doelpunt werd niet toegekend.