Onder Peter Maes (r.) beleefde Koen Persoons in Lokeren de beste periode uit zijn carrière. “Het waren topdagen voor de club en mijn hoogdagen als voetballer.”
Volledig scherm
Onder Peter Maes (r.) beleefde Koen Persoons in Lokeren de beste periode uit zijn carrière. “Het waren topdagen voor de club en mijn hoogdagen als voetballer.” © Belga

Koen Persoons (Sp. Lokeren) over de tijd van toen: “De terugwedstrijd in Hull staat op mijn netvlies gebrand”

voetbal traditieclubsHij is wellicht de minst bejubelde schakel van de ‘Gouden Driehoek’. Koen Persoons (38), nu bij tweedenationaler KVK Ninove, timmerde tussen 2010 en 2017 vanop het middenveld mee aan het succesvolste hoofdstuk in de geschiedenis van Sporting Lokeren. De donkere jaren maakte hij niet meer:  “Je zag het aankomen, maar ik verwijt Roger Lambrecht niets.”

  1. Keeperstrainer Nicolas Frix (Rupel Boom) start WK-voorbereiding met Paul Put bij nationale ploeg van Congo-Brazzaville: “Een veelbelovend begin”
    voetbal eerste nationale

    Keepers­trai­ner Nicolas Frix (Rupel Boom) start WK-voorberei­ding met Paul Put bij nationale ploeg van Con­go-Brazzavil­le: “Een veelbelo­vend begin”

    Nicolas Frix is weer in het land na een tiendaagse stage bij de nationale ploeg van Congo-Brazzaville in het Turkse Antalya. De 51-jarige Waals-Brabander en keeperstrainer van Rupel Boom sinds 2019, behoort tot de vaste technische staf van Paul Put en die tekende eind mei een contract bij de Afrikaanse Rode Duivels. De doelen? Een plek op het WK, maar vooral de Afrika Cup. Daarvoor kon Congo-Brazzaville zich al niet meer plaatsen sinds 2015.