De start van de laatste Belcar race van het seizoen.
Volledig scherm
De start van de laatste Belcar race van het seizoen. © JOACHIM CIETERS

Koen de Wit wint de laatste Belcar-race, Marc Goossens op podium in Nascar op Circuit Zolder

Het American Festival op Circuit Zolder is een sportief en extrasportief succes geworden. Een prachtige herfstzon, veel volk en heerlijk bevochten wedstrijden in de diverse raceklassen. Het Belcar Endurance Championship kent zijn laatste winnaars en uiteraard de kampioenen van dit seizoen 2021 en in de EuroNASCAR Pro ging de zege naar de regerende kampioen Alon Day, kersvers winnaar ook van de 24 uur van Zolder. De man uit Israël haalde het voor ‘onze’ Marc Goossens.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Dan toch toestemming voor Hel van Kasterlee na crisisoverleg: “Maar finishen zal zonder publiek zijn”
  duatlon

  Dan toch toestem­ming voor Hel van Kasterlee na crisisover­leg: “Maar finishen zal zonder publiek zijn”

  Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft na crisisoverleg met de organisatoren voorlopig toestemming gegeven voor de Hel van Kasterlee op zondag 19 december. Enkel als de hogere overheid de coronamaatregelen voor die datum nog zal verstrengen, kan er roet in het eten gegooid worden van ’s werelds zwaarste duatlon. De crossduatlon is al een hele tijd volledig volzet. Er is wel een wachtlijst aangelegd.
 1. KV Oostende schrijft bekerverhaal niet bij voorbaat af: “Belangrijk voor het vertrouwen”
  voetbal

  KV Oostende schrijft bekerver­haal niet bij voorbaat af: “Belangrijk voor het vertrouwen”

  De competitie of de beker? Het is een vraag die zich steeds opwerpt wanneer een ploeg die slecht presteert in de competitie aan de bak moet in de vaderlandse beker. Maar bij KV Oostende laten ze niet in hun kaarten kijken. Daar kan zo’n alles-of-nietswedstrijd druk van de ketel halen. Wie weet sluit KVO een barslechte maand november definitief af met een mooie prestatie op 1 december.
 2. Alessandro Ciranni bekert vanavond met Zulte Waregem in Eupen: “Kortste weg naar een prijs, dus ambitieus”
  VOETBAL BEKER VAN BELGIË

  Alessandro Ciranni bekert vanavond met Zulte Waregem in Eupen: “Kortste weg naar een prijs, dus ambitieus”

  De druk is (een beetje) van de ketel bij Zulte Waregem na de deugddoende overwinning vorige zondag tegen hekkensluiter Beerschot. Essevee reist vandaag met vertrouwen naar de Oostkantons voor de bekerconfrontatie met AS Eupen. “Dat is altijd een moeilijke verplaatsing, maar we hebben de ambitie om ons seizoen zeker nog wat kleur te geven en dat kan met een goed bekerparcours”, zegt Alessandro Ciranni optimistisch.