Koen Buydaert zou liefst al aan volgend seizoen beginnen, maar moet zondag rechtstreekse degradatie proberen vermijden.
Volledig scherm
Koen Buydaert zou liefst al aan volgend seizoen beginnen, maar moet zondag rechtstreekse degradatie proberen vermijden. © Robby Verdickt

Koen Buydaert (T1 Olsene Sportief): “Met amper vijftien punten een rampseizoen dat toch goed kan aflopen”

Voetbal derde provinciale BMet één punt voorsprong op Nokere-Kruishoutem B begint Olsene Sportief aan de laatste speeldag in derde B. Als Olsene bij HT Zwijnaarde hetzelfde resultaat haalt als Nokere-Kruishoutem in Vinkt spelen de roodjes de barrage en zakt de fusieploeg naar vierde.

 1. Jan Goyens leidt Asse-Ternat naar winst in Mechelen: “Wiskundig staat het nog niet vast, maar we hebben een belangrijke stap gezet richting behoud”
  PREMIUM
  Basketbal Top Division 2A

  Jan Goyens leidt As­se-Ter­nat naar winst in Mechelen: “Wiskundig staat het nog niet vast, maar we hebben een belangrij­ke stap gezet richting behoud”

  Veel overschot had Asse-Ternat niet bij rode lantaarn Kangoeroes Mechelen, maar de 89-91-overwinning tegen de Maneblussers heeft wellicht verstrekkende gevolgen. Op vijf speeldagen van het einde van de competitie is de fusieploeg zo goed als zeker van een verlengd verblijf in Top Division 2. Bij winst volgend weekend tegen Aarschot is de redding een feit.
 2. Lyra-Lierse gaat met 5-2 onderuit in de topper bij Hades Kiewit: “Eigenlijk moesten we deze match altijd winnen”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale b

  Ly­ra-Lier­se gaat met 5-2 onderuit in de topper bij Hades Kiewit: “Eigenlijk moesten we deze match altijd winnen”

  Vreemde wedstrijd, die topper van zaterdagavond tussen Hades Kiewit en Lyra-Lierse. Was de wedstrijd twaalf minuten later begonnen, had Lyra-Lierse de drie punten altijd op zak moeten hebben. Nu stond het na 12 minuten... 3-0, maar was de wedstrijd niet gespeeld. Lyra-Lierse knokte terug tot 3-2 en had zelfs de kansen op meer, maar uiteindelijk zouden enkele defensieve fouten nog twee lokale doelpunten inluiden.