Kjell Ven was zaterdag met Wezel van de partij in de oefenpot tegen Punt-Larum.
Volledig scherm
Kjell Ven was zaterdag met Wezel van de partij in de oefenpot tegen Punt-Larum. © Mpics

Kjell Ven onderstreept terechte ambities van Wezel: “We moeten ons niet wegsteken”

Voetbal eerste provincialeBij Wezel hebben ze er hun eerste oefenwedstrijd opzitten. De ambitieuze formatie uit eerste provinciale was vorige zaterdag te gast bij Punt-Larum, de Geelse fusieploeg uit derde provinciale. Voor beide ploegen kaderde deze ontmoeting in het eerste luik van de voorbereiding.

  1. Hoogspringster Yorunn Ligneel na haar sprong over 1m80: “Het is allemaal nog een beetje onwezenlijk”

    Hoogspring­ster Yorunn Ligneel na haar sprong over 1m80: “Het is allemaal nog een beetje onwezen­lijk”

    Op de Nationale Feestdag heeft hoogspringster Yorunn Ligneel voor een absolute topprestatie gezorgd tijdens de Athletics Classic Meeting in Ertvelde. De 17-jarige atlete van Houtland AC verbeterde haar persoonlijk record tot 1m80 en realiseerde daarmee de 32ste Europese jaarprestatie bij de juniores. “Het voelt nog altijd wat onwezenlijk dat ik die hoogte hebt gehaald”, zegt ze.
  2. Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwilligheid gezien”

    Yves Vanderhaeg­he (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwil­lig­heid gezien”

    Over enkele uren begint Cercle Brugge aan de 84ste competitie uit zijn bestaan in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal, de vierde op rij sinds de promotie in maart 2018 ten koste van Beerschot in de titelbarrages van 1B. Op het veld van datzelfde Beerschot hopen coach Yves Vanderhaeghe en TD Carlos Aviña Ibarrola met groen-zwart te beginnen aan een campagne die eindelijk zonder degradatiestress kan worden afgewerkt. Maar Cercle is nog niet klaar met het huiswerk. “We zoeken nog twee offensieve profielen en er worden allicht ook nog enkele spelers uitgeleend”, geeft Aviña aan. “Ik ga vooraf geen voorspellingen doen”, zegt Vanderhaeghe dan weer. “Voetbalwedstrijden win je met daden op het veld, niet met woorden erbuiten.” En winnen, dat wil Vanderhaeghe.