Aanvoerder Kjell Ven en Wezel (r.) staan voor twee toppers voor eigen volk op rij.
Volledig scherm
Aanvoerder Kjell Ven en Wezel (r.) staan voor twee toppers voor eigen volk op rij. © Wezel Sport / RV

Kjell Ven en Wezel kunnen zaterdagavond eerste periodetitel winnen: “Geluk dwing je vaak zelf af”

voetbal derde nationale BOpvallend. De eerste drie plaatsen worden in derde nationale B ingenomen door drie Kempische nieuwkomers. Wezel en ASV Geel promoveerden uit eerste provinciale, Houtvenne degradeerde uit tweede nationale en begon in de zomer van dit jaar, onder de vleugels van Westerlo, aan een nieuw tijdperk.

 1. KVK Ninove pakt punt op Visé, maar ziet voormalig topschutter Romero met B-ploeg opdraven: “Reden is interne keuken”
  voetbal eerste nationale

  KVK Ninove pakt punt op Visé, maar ziet voormalig topschut­ter Romero met B-ploeg opdraven: “Reden is interne keuken”

  KVK Ninove pakte zondagnamiddag zijn eerste punt in drie matchen. Op het veld van Visé vochten de jongens van coach Haydock als leeuwen en ze pakten zo een meer dan verdiend punt. Na de nederlagen tegen Dessel en OHL B van de voorbije weken schudde Haydock zijn ploeg door elkaar. Voormalig topschutter Oli Romero draafde zaterdag zelfs met de B-ploeg voor de volle 90 minuten op. Over de reden wordt op De Kloppers niet gecommuniceerd, maar de Ninovieters zouden op het punt staan deze wintermercato Ibrahima Mbaye weg te snoepen bij Aalst.
 2. De machine van leider Voorde-Appelterre blijft op volle toeren draaien: “Zevende zege op rij”
  voetbal derde nationale A

  De machine van leider Voor­de-Appelterre blijft op volle toeren draaien: “Zevende zege op rij”

  Zeven overwinningen op rij, zeventien doelpunten voor en amper vijf tegengoals. Dat is de voorlopige balans van leider Voorde-Appelterre. Na het behalen van de eerste periodetitel blijft de machine van de ploeg van coach De Durpel op volle toeren draaien. Ook Wolvertem-Merchtem kon zondag de roodhemden geen duimbreed in de weg leggen, al bleef de schade beperkt tot 2-0.