Daan Baute in actie op het WK U17 KiteFoil in het Italiaanse Gizzeria.
Volledig scherm
Daan Baute in actie op het WK U17 KiteFoil in het Italiaanse Gizzeria. © Giovanni Mitolo / IKA Media / RV

Kitesurfer Daan Baute trots met vierde plaats op WK: “Aangenaam verrast over mijn niveau”

Kitefoil surfenHet Italiaanse Gizzeria was de voorbije week het toneel van de Formula Kite Youth World KiteFoil Race, een prestigieuze zeilrace, die voor het eerst ook voor de U17-categorie georganiseerd wordt en gold als het wereldkampioenschap. Baute finishte bij zijn eerste deelname net buiten het podium, maar is erg tevreden zijn met zijn vierde plaats. De overwinning was voor de Pool Jan Koszowski.

 1. Charles Dupain (SK Tongeren): “Nipte nederlaag in teleurstellende derby tegen SV Belisia is onverdiend”
  Voetbal tweede nationale B

  Charles Dupain (SK Tongeren): “Nipte nederlaag in teleurstel­len­de derby tegen SV Belisia is onverdiend”

  In Zuid-Limburg keken ze al weken uit naar het burentreffen tussen SK Tongeren en de nieuwe fusieclub SV Belisia. De Tongerse voorzitter Steven Van Geeteruyen glunderde toen hij de talrijke opkomst zag. Zijn ploeg die na een halfuur met een man minder speelde, zag hij helaas in blessuretijd het onderspit delven. Er waren meerdere pechvogels bij SK Tongeren, onder meer Charles Dupain (25).
 2. Olsa Brakel verliest eerste punten na doelpuntenfestival: “Foutjes gemaakt maar weerbaarheid getoond”
  voetbal tweede nationale A

  Olsa Brakel verliest eerste punten na doelpunten­fes­ti­val: “Foutjes gemaakt maar weerbaar­heid getoond”

  Een spektakelstuk dat gekruid werd met maar liefst zeven doelpunten. De topper tussen Olsa Brakel en Zwevezele werd er eentje om duimen en vingers af te likken. De bezoekers liepen tot 1-4 uit, maar geelzwart gaf zich niet gewonnen en deed er alles aan om alsnog een punt uit de brand te slepen. Brakel kon zijn eerste competitieverlies niet vermijden, zodat Lokeren-Temse alleen aan de leiding gaat.