Kim Lieckens (rechts, archieffoto): “Ons eerste doel is ons kwalificeren voor de Grand Slam en dan zien we wel.”
Volledig scherm
Kim Lieckens (rechts, archieffoto): “Ons eerste doel is ons kwalificeren voor de Grand Slam en dan zien we wel.” © Geert Tresignie

Kim Lieckens doet mee aan BK-manche in Kortrijk: “Ik vind beachvolley nog steeds de meest fantastische sport”

beachvolleybal BKToch een ietwat verrassende naam op de deelnemerslijst van de BK-manche in Kortrijk. Kim Lieckens komt er namelijk dit weekend samen met Isabel Van den Broeck in actie. De 42-jarige beachvolleybalster voelt naar eigen zeggen geen druk en wil vooral Van den Broeck helpen. 

 1. Derdeprovincialer Grimbie 69 ontvangt Eendracht Termien voor de beker van België: “Leuke affiche, maar het wordt afzien”
  Voetbal Limburg

  Derdepro­vin­ci­a­ler Grimbie 69 ontvangt Eendracht Termien voor de beker van België: “Leuke affiche, maar het wordt afzien”

  Dit weekend start de eerste ronde van de Beker van België. Met de komst van derde nationaler Eendracht Termien treft Grimbie zondagmiddag meteen een leuke affiche. Toch kijkt trainer Ralf Wevers ie wat ongelukkig naar deze confrontatie uit. “Deze wedstrijd zal veel kijklustigen naar het terrein lokken, maar door de vele afwezigen wordt het meer dan waarschijnlijk een ongelijke strijd”, baalt Wevers.
 2. Louis Machiels klaar voor de 24 uur van Spa: “Ik wil dit jaar nog eens echt vooraan meestrijden”
  24U SPA

  Louis Machiels klaar voor de 24 uur van Spa: “Ik wil dit jaar nog eens echt vooraan meestrij­den”

  Met drie zijn ze, de Limburgers in de grootste GT-race ter wereld, de 24 uur van Spa. Dries Vanthoor doet het met Audi, zijn broer Laurens met Porsche en Louis Machiels zit achter het stuur van een Ferrari. Laurens Vanthoor won de race in 2020 voor de tweede maal, maar zowel Dries Vanthoor als Louis Machiels hebben nog een rekening openstaan na een moeilijke editie afgelopen seizoen.