Keye van der Vuurst de Vries (Filou Oostende) is de op één na beste jongere in de Champions League.
Volledig scherm
Keye van der Vuurst de Vries (Filou Oostende) is de op één na beste jongere in de Champions League. © smb

Keye van der Vuurst de Vries (Filou Oostende) terug uit quarantaine: “Bang geweest om ziek te worden”

basketbal euromillions leagueFilou Oostende werkt vrijdagavond opdracht drie van een loodzwaar zevenluik af met een thuisduel met Brussels Basket. De landskampioen zal het nog steeds zonder een resem kernspelers moeten stellen en zag ook Quinten Smout uitvallen na een positieve coronatest.

 1. Trainer Bart Vandewalle (Zonhoven United) heeft vertrouwen in verjongde kern: “Youngsters moeten hun kans grijpen”

  Trainer Bart Vandewalle (Zonhoven United) heeft vertrouwen in verjongde kern: “Youngsters moeten hun kans grijpen”

  Trainer Bart Vandewalle zag verschillende sterkhouders afhaken, maar krijgt daarvoor een aantal enthousiaste en talentvolle youngsters in de plaats. Toch is Vandewalle tevreden dat good old Jonathan Schoofs op zijn stappen is teruggekeerd en nog een extra jaartje aan zijn rijkgevulde carrière toevoegt. Ook belangrijk is dat de accommodatie op de Basvelden een volledig nieuwe look krijgt en na komend seizoen de volledige thuishaven van de Zonhovense fusieploeg wordt.
 2. Erwin Vandendaele (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbauer’ op het EK 1972: 
“Wraakroepend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”
  voetbal 'Bijna vergeten' EK-gangers

  Erwin Vandendae­le (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbau­er’ op het EK 1972: “Wraak­roe­pend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”

  Op het EK van 1972 dat in België werd georganiseerd, vervulde Erwin Vandendaele bij de toenmalige Witte Duivels van bondscoach Raymond Goethals de rol van vrije verdediger. Libero, zoals dat toen heette. Omwille van zijn sierlijke speelstijl werd de toen regerende Gouden Schoen wel eens vergeleken met de grote Franz Beckenbauer, die hij in de halve finale op de Bosuil ontmoette. “Het was geen voordeel op Antwerp te moeten spelen”, bedenkt de Oost-Vlaming nu. “Maar wij speelden ten minste nog in eigen land. Nu is er geen nationaal stadion voor onze Rode Duivels. Wraakroepend, vind ik dat.”