Beaufort Middelkerke zag begin dit jaar het levenslicht als fusie tussen vrouwenvoetbal Leffinge, Davo Westende en SK Spermalie-Middelkerke.
Volledig scherm
Beaufort Middelkerke zag begin dit jaar het levenslicht als fusie tussen vrouwenvoetbal Leffinge, Davo Westende en SK Spermalie-Middelkerke. © RV

Kevin Schoutteet en Beaufort Middelkerke winnen kustderby tegen Koksijde-Oostduinkerke: “Ons collectief haalde het van hun individueel talent”

voetbal vierde provinciale ABeaufort Middelkerke startte met drie nipte nederlagen op rij aarzelend aan het seizoen in vierde provinciale A. Sindsdien volgde een déclic en won het vijf van haar jongste zes wedstrijden, waarbij enkel ongeslagen leider Ichtegem net iets te sterk was. Afgelopen weekend stuurde het in eigen huis Koksijde-Oostduinkerke met een 3-0-nederlaag naar huis.

 1. Coach Robby Philtjens (Henis) na stopzetten van match: “Plots voelden onze spelers zich niet meer veilig”
  voetbal derde provinciale C

  Coach Robby Philtjens (Henis) na stopzetten van match: “Plots voelden onze spelers zich niet meer veilig”

  Je merkt wel eens dat een partij dreigt te ontaarden. Eenmaal het gezond verstand zegeviert, koelt alles vaak zonder blazen. Niets van dat alles in de confrontatie tussen Henis en Boxberg in derde provinciale C afgelopen zondag. Bij een foutieve tussenkomst van thuisspeler Christophe Cannavo aan de zijlijn gingen de poppetjes aan het dansen. In zoverre dat scheidsrechter Niels Souverijns zich genoodzaakt zag om de wedstrijd, een dikke vijf minuten voor tijd, definitief af te fluiten.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.