Coach Kevin Franck trekt zaterdagavond met Geraardsbergen naar leider Sottegem. Zijn ploeg verloor die seizoen nog maar één keer.
Volledig scherm
Coach Kevin Franck trekt zaterdagavond met Geraardsbergen naar leider Sottegem. Zijn ploeg verloor die seizoen nog maar één keer. © Geert De Rycke

Kevin Franck is met Geraardsbergen aan steile opmars bezig: “Ook tegen Sottegem gaan we vol voor de drie punten”

VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE BHet duel tussen de nummer twee SV Sottegem en de nummer drie KSV Geraardsbergen is ongetwijfeld dé topper in tweede B. Tussen beide ploegen gaapt nog wel een kloof van 5 punten, maar de bezoekers pakten recent 18 op 18 en zijn aan een steile opmars bezig. Wil Geraardsbergen dit seizoen de oppergaai afschieten, dan zal de ploeg zaterdagavond wel de winst moeten pakken bij het door corona gehavende KSV Sottegem. Sottegem heeft immers ook nog een inhaalmatch voor de boeg.

 1. Glenn Neven en Lommel SK ontvangen Lierse Kempenzonen: “Geen twijfel, dit is de match van het jaar”
  Voetbal Challenger Pro League

  Glenn Neven en Lommel SK ontvangen Lierse Kempenzo­nen: “Geen twijfel, dit is de match van het jaar”

  Beleeft Lommel SK een geslaagd of een mislukt seizoen? Aldus de inzet van de wedstrijd van volgende zaterdag (aftrap om 20.45 uur) wanneer de Gestelsedijk de troepen van Lierse Kempenzonen over de vloer krijgt. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie wordt dan ook beslist wie de play-offs haalt en wie op weg is naar een flauw seizoenseinde.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 3. Geen ‘match om snel te vergeten’ op Union voor Lennert Hallaert (Zulte Waregem): “Krampen na een uur”
  voetbal jupiler pro league

  Geen ‘match om snel te vergeten’ op Union voor Lennert Hallaert (Zulte Waregem): “Krampen na een uur”

  “Een wedstrijd die we zo snel mogelijk moeten vergeten”: zo werd de verliespartij op Union door Mbaye Leye reeds zondagavond bij het laatste fluitsignaal van Wim Smet netjes neergelegd. Voor één (jonge)man zal het evenwel een wedstrijd om nooit te vergeten zijn. Lennert Hallaert (19) kreeg in het Dudenpark zijn eerste basisplaats en bleef zowaar tot het einde tussen de lijnen. “Wat als ik volgende week weer met Jong Essevee moet aantreden? Dan draai ik de knop om en geef ik daar het beste van mezelf.”