De Wannemaeker kijkt toe hoe Vandekerckhove voor Harelbeke raakt mikt. Harelbeke bezorgde leider Ninove een eerste nederlaag in bijna twee jaar.
Volledig scherm
De Wannemaeker kijkt toe hoe Vandekerckhove voor Harelbeke raakt mikt. Harelbeke bezorgde leider Ninove een eerste nederlaag in bijna twee jaar. © VDB

Kevin De Wannemaeker slikt met leider Ninove eerste verlies in bijna twee jaar: “Gretigheid en efficiëntie ontbraken”

voetbal tweede nationale ANa bijna twee jaar zonder nederlaag maakte leider KVK Ninove zaterdavond nog eens kennis met een verliesbeurt. De vooral voor de rust onherkenbare groenhemden slikten de voorbije twaalf wedstrijden amper zes doelpunten, maar kregen tegen een gretig Harelbeke er plots vier om de oren. Ondanks het verlies blijft Ninove ook na deze speeldag aan de leiding van het klassement. Eerste achtervolger Zwevele kwam immers niet in actie.

 1. Radiostilte bij Team De Ceuster-Bonache over niet verlengen contract Julie Brouwers, vader Gerry had het niet zien aankomen
  Veldrijden beloften

  Radiostil­te bij Team De Ceus­ter-Bonache over niet verlengen contract Julie Brouwers, vader Gerry had het niet zien aankomen

  Het niet verlengen van het contract van Belgisch kampioen Julie Brouwers door haar team De Ceuster-Bonache lokte heel wat reacties uit. Vooral het feit dat haar team voor verjonging kiest en toch de nationale kampioene en de beste Belgische belofte op het WK op straat zet, is vreemd. “Ik begrijp de vragen, maar we hebben beslist om er niet over te communiceren”, klinkt het bij manager Davy De Ceuster. “Ik had dit niet zien aankomen, het nieuws werd ons in een kort gesprek meegedeeld”, reageert papa Gerry Brouwers.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Glenn Neven en Lommel SK ontvangen Lierse Kempenzonen: “Geen twijfel, dit is de match van het jaar”
  Voetbal Challenger Pro League

  Glenn Neven en Lommel SK ontvangen Lierse Kempenzo­nen: “Geen twijfel, dit is de match van het jaar”

  Beleeft Lommel SK een geslaagd of een mislukt seizoen? Aldus de inzet van de wedstrijd van volgende zaterdag (aftrap om 20.45 uur) wanneer de Gestelsedijk de troepen van Lierse Kempenzonen over de vloer krijgt. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie wordt dan ook beslist wie de play-offs haalt en wie op weg is naar een flauw seizoenseinde.