Kevin Anneessens had met negentien punten een belangrijk aandeel in de winst van Asse-Ternat.
Volledig scherm
Kevin Anneessens had met negentien punten een belangrijk aandeel in de winst van Asse-Ternat. © Geert Tresignie

Kevin Anneessens leidt Asse-Ternat naar winst in Limburg: “Leidersplaats geeft geen extra druk”

Basketbal eerste landelijkeAsse-Ternat heeft dit weekend een fel bevochten 76-79-overwinning behaald op het veld van Limburg United C. Door deze zege komt de fusieploeg voor het eerst dit seizoen aan de leiding in eerste landelijke. Ondanks de knappe zegereeks – de ploeg is zes wedstrijden ongeslagen – houdt men de voeten op de grond.

 1. Pierre Gryp en Apolloon Kortrijk staan voor laatste drieluik in reguliere competitie: “Plaats in de play-offs zo snel mogelijk veilig stellen”

  Pierre Gryp en Apolloon Kortrijk staan voor laatste drieluik in reguliere competitie: “Plaats in de play-offs zo snel mogelijk veilig stellen”

  Na een lange winterpauze van zes weken wordt er dit weekend opnieuw gehandbald in eerste nationale. Met nog drie reguliere competitiewedstrijden te gaan, is de eindspurt richting de play-offs en play-downs ingezet. Kortrijk mag vanop haar huidige vijfde voorlopig meestrijden om promotie, maar mathematisch is Spurs nog niet zeker van de play-offs. Leider Eynatten-Raeren komt zaterdagavond op bezoek in Sportcampus Lange Munte.
 1. Nieuwe fusie op til in Klein-Brabant. Mariekerke-Branst en Bornem starten gesprekken op: “Voetbal voor jongeren uit eigen streek garanderen”

  Nieuwe fusie op til in Klein-Bra­bant. Mariekerke-Branst en Bornem starten gesprekken op: “Voetbal voor jongeren uit eigen streek garanderen”

  De raden van bestuur van eersteprovincialer FC Mariekerke-Branst en tweedeprovincialer KSV Bornem hebben deze week het licht op groen gezet om fusiegesprekken tussen beide clubs op te starten. In een mededeling op de clubwebsite van Bornem, ondertekend door ex-Anderlecht CEO Karel Van Eetvelt (nu strategisch adviseur bij Bornem) en Wim Coekelbergs (Mariekerke-Branst) laten beide clubs weten dat er afgelopen week alvast één verkennend gesprek was tussen een delegatie van de twee besturen. Dat krijgt nu ook een concreet vervolg.
 2. Mauro Devos en KM Torhout als underdog richting Jong Cercle: “Kansloos zijn we zeker niet”
  voetbal tweede nationale A

  Mauro Devos en KM Torhout als underdog richting Jong Cercle: “Kansloos zijn we zeker niet”

  Sinds de aanstelling van Geert Versavel als nieuwe T1 verloor KM Torhout sinds begin november geen match meer in tweede nationale A. Aan die ongeslagen reeks van negen wedstrijden zonder nederlaag, kwam afgelopen weekend een eind na een 2-0-verlies in Wetteren. De groen-witte formatie blikt met trots terug op die knappe reeks en wil dit weekend tegen Jong Cercle opnieuw aanknopen met puntengewin.
 3. Arne Scheldeman met Eendracht Wervik naar SC Wielsbeke: “Om zeker te zijn van het behoud moeten we zeker nog vijf wedstrijden winnen”
  voetbal derde amateur

  Arne Scheldeman met Eendracht Wervik naar SC Wielsbeke: “Om zeker te zijn van het behoud moeten we zeker nog vijf wedstrij­den winnen”

  Nadat het vier wedstrijden ongeslagen was verloor Eendracht Wervik zaterdagavond tegen een sterk VW Hamme (2-3), de leider in de tweede periode. Het beslissend doelpunt viel in de extra tijd en na veel protest wegens voorafgaand een fout op Arne Scheldeman.. Het team van trainer Jakob Crombez moet nu zondag naar KSC Wielsbeke dat de heenwedstrijd won.