Kevin Anneessens besliste de match op Flénu in de allerlaatste seconde met een driepunter.
Volledig scherm
Kevin Anneessens besliste de match op Flénu in de allerlaatste seconde met een driepunter. © Tresignie Geert

Kevin Anneessens bezorgt Asse-Ternat stuntzege op buzzer: “Ik voelde meteen aan dat de bal door de ring zou gaan”

Basketbal Top Division 2Sportscenario’s kunnen quasi perfect zijn. Vooraf leek Asse-Ternat als nummer tien in Top Division 2 nauwelijks kans te maken op puntengewin op Flénu. De Henegouwers stonden op dat moment immers op de tweede plaats. De ploeg bracht het huzarenstukje toch voor elkaar. In de allerlaatste seconde. Met dank aan Kevin Anneessens.

 1. Steven Christiaens verhuist met afgelaste Gooikse Pijl Oetingen naar 19 augustus: “Veel werk op zeer korte tijd, maar we organiseren met een groot hart”
  PREMIUM
  Wielrennen dames

  Steven Christi­aens verhuist met afgelaste Gooikse Pijl Oetingen naar 19 augustus: “Veel werk op zeer korte tijd, maar we organise­ren met een groot hart”

  Twee weken geleden kon de Gooikse Pijl Oetingen niet doorgaan omwille van de plotse sneeuwval. De dooi trad te laat in om het peloton veilig doorheen de Gooikse straten te kunnen loodsen. Het bestuur van Gooik Sportief bleef niet bij de pakken zitten en vond een nieuwe datum. De internationale top van het dameswielrennen zal op 19 augustus in Oetingen van start gaan.
 2. Fien Callens (VC Oudegem): “We eindigen de competitie als derde, dat is een plaatsje hoger dan vorig jaar”
  PREMIUM
  Volleybal liga A

  Fien Callens (VC Oudegem): “We eindigen de competitie als derde, dat is een plaatsje hoger dan vorig jaar”

  De competitie bij de vrouwen is afgesloten met een 1-3-zege van Asterix Avo op het veld van VC Oudegem. De thuisploeg moest de licht geblesseerde D’Hondt missen, maar een zeer gemotiveerde Deckers nam haar plaats in. Met een knappe openingsset als resultaat. Daarna nam de ploeg uit Beveren autoritair het commando over. Asterix eindigt de eerste reeks wedstrijden in de Liga als koploper. Oudegem was reeds zeker van de derde plaats. De play-offs beginnen volgend weekend.