Met de komst van de Kameroense Emelda Piata Zessi (15) doet LVL een opvallende transfer.
Volledig scherm
Met de komst van de Kameroense Emelda Piata Zessi (15) doet LVL een opvallende transfer. © Alexandrine Maguer-spilers / RV

Kersvers LVL-kapitein Sofie Hawinkel is verrast met Kameroense nieuwkomster: “Ik hoop dat Lore Gillis weer aansluit”

Volleybal Liga ADit weekend gaat de competitie in Liga A bij de vrouwen van start. Na de tweede plaats van vorig seizoen, gaf LVL Genk snel aan opnieuw voor de prijzen te willen gaan. Maar het transfernieuws bleef uit. Tot deze week, want de Genkenaars kondigden onder meer de komst van de Kameroense middenspeelster Emelda Piata Zessi aan. Wat de club niet meldde, is dat voormalig kapitein en sterkhouder Lore Gillis er niet meer bij is. “Ik hoop dat ze nog van gedachten verandert”, zegt Sofie Hawinkel, die de kapiteinsband overnam.

  1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
    Livios

    Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

    De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.