Kenneth Van Gansbeke (blauw) gaat vrijdag op het EK in Lissabon op zoek naar bonuspunten voor zijn olympische ranking.
Volledig scherm
Kenneth Van Gansbeke (blauw) gaat vrijdag op het EK in Lissabon op zoek naar bonuspunten voor zijn olympische ranking. © Belga

Kenneth Van Gansbeke maakt zich op voor het EK: “Geen enkel letsel na goeie stage in Turkije”

judoOmdat hij zijn ticket voor de Olympische Spelen nog niet beet heeft, zijn voor Kenneth Van Gansbeke de drie resterende competities – EK in Lissabon, Grand Slam in Kazan en WK in Budapest – belangrijk. De dertigjarige judoka staat in de –66 kilogram twee plaatsjes onder de gekwalificeerden voor Tokio.

 1. Jean Max (KMR Biesen): “Kunstgrasveld bezorgt de club een nieuw elan”
  voetbal derde provinciale A

  Jean Max (KMR Biesen): “Kunstgras­veld bezorgt de club een nieuw elan”

  Dat heel wat verenigingen last ondervinden van de pandemie die ons nu al maanden in haar greep houdt, hoeft allicht geen betoog. Dat er ook clubs zijn, die een positief verhaal kunnen schrijven, wekt niet alleen onze interesse op. Jean Max (66), volgend seizoen vijftig jaar bij KMR Biesen aangesloten, wordt de laatste weken veelvuldig aangesproken op de werken die de gezellige thuishaven van derdeprovincialer KMR Biesen binnenkort zullen verfraaien.
 2. Yorunn Ligneel blikt tevreden terug op eerste wedstrijd in acht maanden: “Blij dat ik al het niveau van afgelopen zomer haal”
  ATLETIEK

  Yorunn Ligneel blikt tevreden terug op eerste wedstrijd in acht maanden: “Blij dat ik al het niveau van afgelopen zomer haal”

  Zaterdag mocht Yorunn Ligneel (18) voor het eerst in bijna acht maanden nog eens deelnemen aan een hoogspringcompetitie. Op de tweede micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga liet de Houthulste juniore, ondanks de koude en winderige omstandigheden, meteen een mooie 1m70 noteren. “Voor een eerste wedstrijd ben ik hier zeker tevreden mee”, klinkt het.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei