Kenneth Schuermans zal zondagavond bij de RSCA Futures voor het eerst de defensie van SK Deinze organiseren.
Volledig scherm
Kenneth Schuermans zal zondagavond bij de RSCA Futures voor het eerst de defensie van SK Deinze organiseren. © Robby Verdickt

Kenneth Schuermans (SK Deinze): “Moeten tegen RSCA Futures spelen als tegen Beerschot of Waasland-Beveren”

voetbal challenger pro leagueUit bij RSCA Futures, de beloften van Anderlecht, mag SK Deinze zondagavond om 20 uur de eerste speeldag in de Challenger Pro League afsluiten. Centrale verdediger Kenneth Schuermans (31) waarschuwt voor onderschatting.

 1. T2 Jan Schoefs (Belisia) blikt vooruit naar de topper op Cappellen: “Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden en deze al zeker niet”
  voetbal tweede nationale B

  T2 Jan Schoefs (Belisia) blikt vooruit naar de topper op Cappellen: “Er zijn geen gemakkelij­ke wedstrij­den en deze al zeker niet”

  Het gelijkspel op de openingsspeeldag tegen Hasselt, zorgde bij Belisia aanvankelijk voor wat vertwijfeling. Ten onrechte zo blijkt, want met drie opeenvolgende zeges tekenden beide teams voor eenzelfde parcours. Een reeks die Hasselt en Bilzen samen aan de leiding heeft gebracht. Het is in de hoedanigheid van koploper dat Belisia de bus opstapt voor de topper op Cappellen.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Guy Beckers en ZVK Eisden-Dorp winnen derby tegen FULL Hasselt: “Enorm strijdershart stuwt ons naar zege en de leidersplaats”
  futsal eerste nationale

  Guy Beckers en ZVK Eis­den-Dorp winnen derby tegen FULL Hasselt: “Enorm strijders­hart stuwt ons naar zege en de leiders­plaats”

  ZVK Eisden-Dorp is de nieuwe leider in de hoogste reeks van het Futsal. Het team van coach Guy Beckers won de midweekderby tegen FULL Hasselt met 4-5 en klimt hiermee naar een voorlopige eerste plaats in de klassering. Met veel strijdlust en knap countervoetbal sloegen de Maaslanders meteen een kloof die ze niet meer uit handen gaven. Al was Hasselt in de ultieme slotfase nog dicht bij de gelijkmaker.
 1. Racing Mechelen wint verdiend van Cappellen na onderhoudende topper (1-0): “We zijn hier niet om met ons te laten sollen”
  voetbal tweede nationale B

  Racing Mechelen wint verdiend van Cappellen na onderhou­den­de topper (1-0): “We zijn hier niet om met ons te laten sollen”

  Met een zware bekerwedstrijd op het veld van Lierse in de benen werd Racing Mechelen overrompeld door Cappellen in het openingskwartier, maar in het tweede kwart van de wedstrijd nam de thuisploeg het heft in handen en creëerde ze de beste kansen, vooral langs Ventôse. Kort na de pauze tekende Carrez voor de verdiende openingsgoal met een knal in de korte hoek en was de 2-0 daarna dichterbij dan de gelijkmaker. Tot de troepen van Greg Vanderidt tien minuten voor tijd aan een penalty en nieuwe anticlimax ontsnapten na een nochtans duidelijke haakfout van Guldix op Symons. Het bleef evenwel 1-0 en met 7 op 12 vindt Racing aansluiting bij de top vijf.
 2. Nicolas Rommens zaterdag met Zulte Waregem naar ‘zijn’ Westelse Kuipje: “Lukas Van Eenoo hoor ik nog vaak”
  voetbal jupiler pro league

  Nicolas Rommens zaterdag met Zulte Waregem naar ‘zijn’ Westelse Kuipje: “Lukas Van Eenoo hoor ik nog vaak”

  Voor Zulte Waregem hervat de overlevingstocht zaterdag in Westerlo. Essevee doet in het Kuipje een eerste poging om van de vermaledijde rode lantaarn af te geraken. In datzelfde Kuipje speelde Nicolas Rommens (27) nu al bijna een decennium geleden zijn eerste wedstrijden in de Jupiler Pro League. “Voor mij zal het altijd een speciale plek blijven”, kijkt de Kempense spelmaker van de Boeren terug en vooruit.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 4. Michiel Klippelaar (Avanti Stekene) wil bevestigen tegen Wervik: “Zes op zes betekent niet dat het vanaf nu vanzelf zal lopen”
  voetbal derde nationale A

  Michiel Klippelaar (Avanti Stekene) wil bevestigen tegen Wervik: “Zes op zes betekent niet dat het vanaf nu vanzelf zal lopen”

  Avanti Stekene herstelde zich na een mindere seizoenstart. Zes op zes catapulteerde de Stekenaars naar de vierde stek - netjes binnen de ambities. Toch heeft de Stekense trein een overwinning nodig tegen Wervik om écht onder stoom te komen, weet ook Michiel Klippelaar. “Zes op zes betekent niet dat we al binnen zijn, dus we moeten winnen tegen Wervik.”