Leigh Enobakare van Basket Sijsele probeert nog Jarne Vandenabeele het scoren te beletten.
Volledig scherm
Leigh Enobakare van Basket Sijsele probeert nog Jarne Vandenabeele het scoren te beletten. © VDB

KBGO Finexa Basket@Sea wint van Basket Sijsele, maar match krijgt geen schoonheidsprijs: “In verdediging het verschil gemaakt”

basketbalKBGO Finexa Basket@Sea haalde het met 66-56 van Basket Sijsele dankzij een sterk vierde quarter. Mooi was de match niet, de spanning maakte het wel tot een leuk kijkstuk voor de aanwezige supporters. Coach Kris De Pauw geniet na van de mooie zege van zijn spelers.

 1. Jeroen Calsijn (KSK Maldegem) kijkt uit naar topper: “Ik zag scherpte op training, maar Sint-Laureins wordt een taaie brok”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Jeroen Calsijn (KSK Maldegem) kijkt uit naar topper: “Ik zag scherpte op training, maar Sint-Lau­reins wordt een taaie brok”

  Onvervalste topper in het Maurice De Waelestadion. KSK Maldegem en Sint-Laureins, de nummers twee en drie in tweede provinciale A strijden zaterdagavond voor de punten. KSK Maldegem beet zich de voorbije weken vast in het wiel van titelfavoriet Destelbergen en wil de ploeg uit het Gentse voort onder druk zetten. Sint-Laureins is net zo goed ambitieus en kreeg vorige week de sputterende motor toch op toerental. We hielden de vinger aan de pols in beide kampen. Jeroen Calsijn weet dat het geen walk in the park wordt.
 2. Kevin Vandenbergh scoort aan de lopende band voor Ramsel en geniet van taak als jeugdtrainer bij moederclub KVC Westerlo: “Twee heel mooie projecten”
  VOETBAL VIERDE PROVINCIALE E

  Kevin Vanden­bergh scoort aan de lopende band voor Ramsel en geniet van taak als jeugdtrai­ner bij moederclub KVC Westerlo: “Twee heel mooie projecten”

  Kevin Vandenbergh (38) is in het voetbal een synoniem van de pure afwerker. Een status die hij als jonge gast opbouwde en tot op vandaag nog altijd meedraagt. In zijn woonplaats Ramsel speelt hij bij de plaatselijke formatie uit vierde provinciale E. Daarnaast ontfermt Vandenbergh zich bij KVC Westerlo, waar het destijds allemaal voor hem begon, mee over de jeugd.
 3. Trainer Mike Dewitte staat met EVC Beselare voor derby tegen Kruiseke: “Bij de jonge gasten moet er wat meer grinta zijn”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE A

  Trainer Mike Dewitte staat met EVC Beselare voor derby tegen Kruiseke: “Bij de jonge gasten moet er wat meer grinta zijn”

  Derdeprovincialer EVC Beselare speelt zondag thuis een derby tegen Sparta Kruiseke. De twee terreinen liggen op amper een paar kilometers van elkaar. “We missen zes kernspelers”, aldus trainer Mike Dewitte. Beselare staat derde in de A-reeks. Het verloor vorig weekend bij leider SC Lombardsijde (3-2) en zag het verschil zo oplopen tot 5 punten.