Op het podium van de Omloop der 3 provincies mocht Kay De Bruyckere (r.) winnaar Sente Sentjens en Artem Shmidt flankeren.
Volledig scherm
Op het podium van de Omloop der 3 provincies mocht Kay De Bruyckere (r.) winnaar Sente Sentjens en Artem Shmidt flankeren. © VDB

Kay De Bruyckere derde in Omloop der 3 provincies: “Tactisch moeten spelen, want ik had niet zo’n goeie benen”

wielrennen junioresNadat hij vorige zondag Strade Bianche voor junioren als zevende en eerste Belg afsloot, pakte Kay De Bruyckere donderdag in Outrijve zijn eerste podium in een interclub. Na het ontsnapte duo Sente Sentjens en Artem Shmidt sprintte hij naar de derde podiumplaats.

 1. Nicolas Rommens maakt indruk op het middenveld bij Zulte Waregem: “Deze trein passeert maar één keer”
  voetbal jupiler pro league

  Nicolas Rommens maakt indruk op het middenveld bij Zulte Waregem: “Deze trein passeert maar één keer”

  Vanavond speelt Zulte Waregem zijn vierde oefenwedstrijd, om 18 uur in Ingelmunster tegen Sporting Charleroi. Een eerste echte test, na de ruime zeges (0-5 in Oudenaarde, 0-3 in Harelbeke, 0-7 in Petegem) tegen tweedenationalers. Tijdens die matchen eiste nieuwkomer Nicolas Rommens op het middenveld telkens een hoofdrol op. De 27-jarige Kempenaar lijkt helemaal klaar om eindelijk door te breken in de Jupiler Pro League. “Ik hoop een vaste stek af te dwingen en mijn sterk seizoen van bij RWDM nu een trapje hoger te kunnen bevestigen”, houdt hij het zelf nog even bescheiden.
 2. KVK Tienen verliest met 2-4 van Lierse Kempenzonen, maar ziet spits Naudts twee keer scoren: “Tonen dat ik het doel weet staan”
  voetbal eerste nationale

  KVK Tienen verliest met 2-4 van Lierse Kempenzo­nen, maar ziet spits Naudts twee keer scoren: “Tonen dat ik het doel weet staan”

  KVK Tienen werkte gisterenochtend een oefenmatch met twee gezichten af tegen Lierse Kempenzonen. In de eerste helft hield het met een elftal dat stilaan de typeploeg benaderde mooi gelijke tred met de tegenstander uit 1B. De Suikerjongens gingen zelfs met een 2-1-voorsprong rusten, maar incasseerden na de pauze nog drie treffers door de vele wissels.