Karen Verhestraeten, vorige week achttiende in Merksplas, trekt zaterdag naar de veldrit in Kortrijk.
Volledig scherm
Karen Verhestraeten, vorige week achttiende in Merksplas, trekt zaterdag naar de veldrit in Kortrijk. © Mpics

Karen Verhestraeten heeft eerste podium van het seizoen beet: “Op een kleine Koppenberg”

veldrijden vrouwenVoor het eerst sedert 2018 haalde Karen Verhestraeten het podium van een UCI-cross. In het Franse La Grandville werd de dertigjarige renster van IKO-Crelan vorige zondag derde. Zaterdag trekt ze naar de veldrit in Kortrijk.

 1. Youngster Nick Van Diest (Patro Eisden) debuteert zaterdag voor eigen publiek: “Nu ook tegen mijn ex-club SK Heist winnen”
  voetbal eerste nationale

  Youngster Nick Van Diest (Patro Eisden) debuteert zaterdag voor eigen publiek: “Nu ook tegen mijn ex-club SK Heist winnen”

  Het gaat plots allemaal snel voor youngster Nick Van Diest. De zoon van ex-Lommelspeler Wim Van Diest maakte vorig weekend in Hoogstraten zijn debuut voor Patro en dit tot ieders tevredenheid. Zaterdag komt ex-club SK Heist op bezoek, waar hij begin september door Eisden werd weggekaapt. Zenuwen kent Nick niet. “Van meerdere Heistspelers kreeg ik deze week lovende berichtjes voor mijn debuut toegestuurd, maar zaterdag willen ik en mijn team wel de zegereeks van mijn vroegere club beëindigen”, klinkt Van Diest kordaat.
 2. Lyra-Lierse krijgt maar geen regelmaat in de prestaties. Lukt het wel tegen Lebbeke? “Longen uit ons lijf lopen en alles geven”

  Ly­ra-Lier­se krijgt maar geen regelmaat in de prestaties. Lukt het wel tegen Lebbeke? “Longen uit ons lijf lopen en alles geven”

  Een keer winnen, een keer verliezen, een keer gelijk. Het is het seizoen van Lyra-Lierse, geheel in contrast met de vorige voetbaljaargang, waarin Lyra-Lierse een periodetitel won. Dat lijkt er dit seizoen niet in te zitten. Lyra-Lierse heeft een opdracht, en die luidt dat die wisselvalligheid, dat gebrek aan regelmaat moet worden afgeschud. Makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk. Lebbeke, nieuw in 2de amateur, moet het kind van de 2-0-nederlaag in Tongeren worden.