Kamiel Bonneu wordt volgend seizoen prof bij Sport Vlaanderen-Baloise.
Volledig scherm
Kamiel Bonneu wordt volgend seizoen prof bij Sport Vlaanderen-Baloise. © Facebook Kamiel Bonneu / RV

Kamiel Bonneu wordt prof: “Het was op de valreep”

WielrennenKamiel Bonneu (Basso Team Flanders) rijdt volgend seizoen voor Sport Vlaanderen-Baloise. De Noord-Limburger tekent er een profcontract voor twee seizoenen. Voor Bonneu was het nu of nooit, want volgend jaar wordt hij 23 jaar en komt er een einde aan zijn beloftenperiode. “Het was inderdaad op de valreep”, lacht Bonneu, die zijn selectie onder meer te danken heeft aan een sterke Luik-Bastenaken-Luik. “Ik wist dat de ploeg mij volgde en dan willen goede prestaties wel eens een handje helpen.”

 1. Nieuw trainersduo T1 Davy Heymans en T2 Didier Gaens moet het behoud verzekeren bij SK Tongeren: “Hopen op schokeffect in thuismatch tegen Wijgmaal”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE B

  Nieuw trainers­duo T1 Davy Heymans en T2 Didier Gaens moet het behoud verzekeren bij SK Tongeren: “Hopen op schokef­fect in thuismatch tegen Wijgmaal”

  Na het opstappen van Marco Pauls sprong sportief manager Jef Byloos in voor de - uiteindelijk verloren - derby bij Sporting Hasselt. De Eburonen staan voorlaatste en willen absoluut het behoud verzekeren. Voorzitter Steven Van Geeteruyen bleef niet bij de pakken zitten. Donderdagavond werd een nieuw trainersduo voorgesteld met Davy Heymans als T1 en Didier Gaens als T2. Vrijdag zal het duo voor het eerst de training leiden. Zaterdag zakt Olympia Wijgmaal naar de Sportoase af.
 1. Benny Lunenburg (T1 Dessel Sport): “Slot van de heenronde wordt nog een pittige onderneming”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Benny Lunenburg (T1 Dessel Sport): “Slot van de heenronde wordt nog een pittige onderne­ming”

  Ze zijn zeldzaam voor Dessel: de wedstrijden tegen een tegenstander die uit de ‘buurt’ komt. Dat kan ook moeilijk gezegd worden van Rupel Boom. De enige ‘gelijkenis’ is dat het eveneens een ploeg uit de provincie Antwerpen is. Dat neemt niet weg dat Dessel Sport de voorbije maanden in eerste nationale indruk heeft gemaakt. Met een tweede plaats in het algemeen klassement is de heenronde nu al meer dan geslaagd.