Bengaals vuurwerk op het terrein van KCVV Elewijt na de overwinning tegen Kraainem. De Vlaams-Brabanders promoveren naar eerste provinciale.
Volledig scherm
Bengaals vuurwerk op het terrein van KCVV Elewijt na de overwinning tegen Kraainem. De Vlaams-Brabanders promoveren naar eerste provinciale. © Dieter Arens / RV

Kalender en uitslagen eindronde: FCV Dender naar 1B, KM Torhout grijpt laatste promotieticket en KCVV Elewijt naar eerste provinciale

Voetbal NacompetitieDe teerlingen zijn geworpen, de reguliere voetbalcompetitie van het seizoen 2021-2022 is afgesloten. Hierbij een stand van zaken voor de Vlaamse nationalers en de uitslagen/kalender van de eindronden en de barrages. Ondertussen staat het vast dat Moeskroen ook in beroep geen licentie krijgt toegekend om komend seizoen in het profvoetbal of in eerste nationale uit te komen. De Henegouwse club, die zich sportief van de redding verzekerde in 1B, zakt naar de tweede (amateur)afdeling.

 1. Jelle Geens komt met ambitie aan de start van het EK: “Ik wil meestrijden voor de overwinning”
  Triatlon

  Jelle Geens komt met ambitie aan de start van het EK: “Ik wil meestrij­den voor de overwin­ning”

  Het is een tijdje stil geweest rond Jelle Geens. De Limburger was maar liefst zes maanden buiten strijd en kwam pas begin juni terug in competitie. Corona, een gebroken pols, een fractuur aan het heiligbeen...Het waren niet de meest gezellige maanden voor Geens. Maar gelukkig is alle miserie achter de rug. Bij zijn wederoptreden in Leeds werd hij al meteen achtste en zaterdag wil hij strijden voor de medailles op het EK in München.
 2. Stéphane Demets en Rupel Boom 3.0 trekken naar Diegem voor eerste officiële opdracht van het seizoen: “Ik wil doorstoten in de beker”
  Voetbal Beker van België

  Stéphane Demets en Rupel Boom 3.0 trekken naar Diegem voor eerste officiële opdracht van het seizoen: “Ik wil doorstoten in de beker”

  Rupel Boom begint zondagnamiddag aan een nieuw hoofdstuk in zijn bestaan. Nadat de Spaanse overname vorig seizoen uitdraaide op een fiasco blies de Amerikaanse overnemer Nathan Crockett de club nieuw leven in. Een nieuwe technische staf onder leiding van coach Stéphane Demets en een fel vernieuwde spelersgroep beginnen dit weekend dus officieel aan hun seizoen. Met de competitieopener van volgende woensdag tegen Ninove in het vooruitzicht wacht zondag de generale repetitie tegen Diegem in het kader van de Beker van België.