Bjorn Vander Elst en maats willen hun huid duur verkopen tegen Racing Mechelen om hun goede reeks door te trekken.
Volledig scherm
Bjorn Vander Elst en maats willen hun huid duur verkopen tegen Racing Mechelen om hun goede reeks door te trekken. © Guy Meurs

KAC Betekom voor komst van leider Racing Mechelen. Bjorn Vander Elst: “Niets moet, alles mag”

voetbal derde nationale BKAC Betekom speelt zaterdagavond gastheer voor traditieclub en leider Racing Mechelen. Zelf staan de troepen van coach Jempi Custers gedeeld derde. Een topmatch dus in de reeks. En eentje waar Bjorn Vander Elst en maats om meerdere redenen naar uitkijken. 

  1. Charlotte Coppin (VDK Gent): “De volgende ontmoetingen vormen een ideale voorbereiding voor de bekerfinale”

    Charlotte Coppin (VDK Gent): “De volgende ontmoetin­gen vormen een ideale voorberei­ding voor de bekerfina­le”

    VDK Gent had een mooie motivatieprikkel gevonden in aanloop naar de wedstrijd tegen Saturnus Michelbeke. De ploeg uit Brakel had tijdens de vorige ontmoetingen een set afgesnoept - tot tweemaal toe - en daarom wilden de vrouwen van de Gentse volleybalploeg met een ‘clean sheet’ deze derde regionale confrontatie afsluiten. Het is gelukt: 3-0, maar toch met een spannende tweede set ertussen.
  2. Yannick Glorieux na gelijkspel tegen Luxemburg: “De vermoeidheid begon door te wegen, maar belangrijkste is dat we in het najaar deelnemen aan EK-kwalificatie”

    Yannick Glorieux na gelijkspel tegen Luxemburg: “De vermoeid­heid begon door te wegen, maar belangrijk­ste is dat we in het najaar deelnemen aan EK-kwalifica­tie”

    In een lege Alverberg voor de return tegen Luxemburg speelden de Belgen 27-27 gelijk. De Red Wolves beleefden een moeizame avond en haalden niet hun niveau van de voorbije wedstrijden. De heenwedstrijd werd gewonnen in Luxemburg (26-32) en na dit gelijkspel mogen de Belgen deelnemen aan de kwalificatiecampagne van het EK 2024 die in het najaar van start gaat.