Cadet Finn Coene won goud in het kogelstoten op het VK indoor cadetten en scholieren.
Volledig scherm
Cadet Finn Coene won goud in het kogelstoten op het VK indoor cadetten en scholieren. © Geert De Rycke

KAAG grossiert in medailles op VK cadetten en scholieren indoor in Gent

ATLETIEKDe cadetten en scholieren van KAAG Gent grossierden op het Vlaams kampioenschap indoor in de Gentse topsporthal in medailles. 

 1. Kalender en uitslagen eindronde: Eendracht Aalst in halve finale tegen Mandel United, Lyra-Lierse tegen Tubeke-Braine na spektakelmatch
  Voetbal Nacompetitie

  Kalender en uitslagen eindronde: Eendracht Aalst in halve finale tegen Mandel United, Ly­ra-Lier­se tegen Tubeke-Brai­ne na spektakel­match

  De teerlingen zijn geworpen, de reguliere voetbalcompetitie van het seizoen 2021-2022 is afgesloten. Hierbij een stand van zaken voor de Vlaamse nationalers en de uitslagen/kalender van de eindronden en de barrages. Ondertussen staat het vast dat Moeskroen ook in beroep geen licentie krijgt toegekend om komend seizoen in het profvoetbal of in eerste nationale uit te komen. De Henegouwse club, die zich sportief van de redding verzekerde in 1B, zakt naar de tweede (amateur)afdeling.
 2. Mbaye Leye, clubtopschutter aller tijden, keert als nieuwe coach van Zulte Waregem terug naar Gaverbeek
  voetbal 1A

  Mbaye Leye, clubtop­schut­ter aller tijden, keert als nieuwe coach van Zulte Waregem terug naar Gaverbeek

  De kogel is door de kerk bij Zulte Waregem: Mbaye Leye (39) wordt de nieuwe coach van de fusieclub, waarvoor hij als speler in drie periodes liefst 87 goals scoorde en daarmee clubtopschutter aller tijden werd. De Senegalese Fransman heeft er een weinig geslaagd trainersdebuut opzitten bij Standard, maar de recente sportieve neergang van de Luikenaars lijkt er op te duiden dat het probleem niet bij Leye (alleen) lag. In Waregem rekent het bestuur er nu op dat de vroegere prijsschutter de club een nieuw elan kan bezorgen, nadat het afgelopen seizoen pas op de voorlaatste speeldag (en met hangen en wurgen) het behoud kon worden verzekerd.