De Red Flames, met doelvrouw Justien Odeurs versloegen dinsdagavond Zwitserland met ruime cijfers en plaatsten zich zo voor het EK van 2022 in Engeland.
Volledig scherm
De Red Flames, met doelvrouw Justien Odeurs versloegen dinsdagavond Zwitserland met ruime cijfers en plaatsten zich zo voor het EK van 2022 in Engeland. © BELGA

Justien Odeurs mag met Red Flames naar EK: “Door de grote poort naar Engeland”

VROUWENVOETBALDe Red Flames hebben zich dinsdagavond in Leuven met overtuigende 4-0-cijfers gekwalificeerd voor het EK 2022 in Engeland. Na een moeizame start klommen de Red Flames bij hun eerste kans via Tine De Caigny op voorsprong. Die treffer bleek het keerpunt. De Belgische vrouwen namen het initiatief over en telden Zwitserland efficiënt en professioneel uit. Justien Odeurs keepte een perfecte wedstrijd: “We gaan via de grote poort richting Engeland”, geniet de Truiense doelvrouw.

 1. KVK Tienen sluit zich niet zomaar aan bij eis om minicompetitie in eerste nationale: “Niet aan huidige voorwaarden”
  Voetbal Eerste nationale

  KVK Tienen sluit zich niet zomaar aan bij eis om minicompe­ti­tie in eerste nationale: “Niet aan huidige voorwaar­den”

  Sinds gisteren mag er definitief een kruis gemaakt worden over het amateurvoetbal voor de rest van het seizoen. Zo besliste de voetbalbond althans, want in eerste nationale is daar het laatste nog niet over gezegd. Clubs als Patro Eisden en Luik sturen aan op een minicompetitie en ook 46 profvoetballers uit de reeks roeren zich. Het standpunt van KVK Tienen is duidelijk: “We willen gerust verder voetballen, maar niet onder de huidige coronavoorwaarden.”
 1. "Als je Romelu's moeder erbij betrekt, dan slaan de stoppen soms door"
  Play

  "Als je Romelu's moeder erbij betrekt, dan slaan de stoppen soms door"

 2. Van Steenbrugge over klacht amateurspelers: "Waar ligt het onderscheid met 1A en 1B?"
  Play
  Voetbal

  Van Steenbrug­ge over klacht amateurspe­lers: "Waar ligt het onder­scheid met 1A en 1B?"