Junior Planckaert en Jens Vanoverschelde in een zware editie van de Rally van Spa.
Volledig scherm
Junior Planckaert en Jens Vanoverschelde in een zware editie van de Rally van Spa. © Fred Bayet / RV

Junior Planckaert maakt geslaagd rallydebuut met Team Floral uit Roeselare: “Een combinatie circuit-rally kan zeker een meerwaarde vormen voor mijn leerproces in de autosport”

autosportAfgelopen weekend was de Rally van Spa het toneel van de titelstrijd in het Belgian Rally Championship. Achter de tenoren was de wedstrijd ook goed voor een dubbele première. Met name het rallydebuut van Junior Planckaert, naast  Harelbekenaar Jens Vanoverschelde, in de Ford Fiesta Rally3 ingezet door het Roeselaarse Team Floral. Het duo verdween zondagochtend met een mechanisch euvel uit de wedstrijd, maar presteerde zeer goed in een eerste kennismaking met de rallysport.

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. FCV Dender neemt met fel verjongd elftal vlot de maat van SK Sint-Niklaas
  voetbal eerste nationale

  FCV Dender neemt met fel verjongd elftal vlot de maat van SK Sint-Niklaas

  Ondanks heel veel afwezigen boekte FCV Dender een vlotte zege tegen SK Sint-Niklaas. Kjetil Borry, Jorben Vanhulle, Wesley Vanbelle, Esteban Casagolda, Jonny Rowell, Sam Valcke en Joachim Ngongo moesten om allerlei redenen verstek geven. Het gevolg was dat een aantal youngsters zoals Glodi Mbuyi-Mbayo, Jarno Jourquin, Stijn Barrezeele, Antoine De Bodt en Jonathan Mfumu speelkansen kregen.