Julien Van Den Brande zal twee tot drie maanden buiten strijd blijven.
Volledig scherm
Julien Van Den Brande zal twee tot drie maanden buiten strijd blijven. © RV

Julien Van Den Brande breekt heup bij val in Ronde van België: “Operatie is goed verlopen”

wielrennen profsDe voorbije dagen kwam Julien Van Den Brande meermaals in beeld in de Ronde van België. In de voorlaatste etappe liep het echter grondig fout. De renner van Tarteletto-Isorex kwam zwaar ten val en brak daarbij zijn heup. Van Den Brande werd intussen geopereerd.

  1. Niels Driesen rondt aanvalswerk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweedejaars nieuwelingen: “Verrassing, ook voor mij”
    Wielrennen BK tweedejaars nieuwelingen

    Niels Driesen rondt aanvals­werk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweede­jaars nieuwelin­gen: “Verrassing, ook voor mij”

    Een week nadat hij de Limburgse titel aan Jarno Widar moest laten, is Niels Driesen (Acrog Tormans Balen) Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen geworden. De benjamin uit Nieuwerkerken was de beste van een kopgroep van drie renners. Liam Coninckx (Sport en Steun Leopoldsburg) werd knap derde. De nieuwe kampioen is heel blij met de driekleur, maar ook verrast. “Zeg dat wel, ik rekende mezelf niet bij de favorieten, maar ik heb wel een sterke koers gereden”, vertelt hij.