Ray Marinx (onder) probeert op het Vlaams kampioenschap uit een greep van Xander Simoens te geraken, wat hem ook lukte.
Volledig scherm
Ray Marinx (onder) probeert op het Vlaams kampioenschap uit een greep van Xander Simoens te geraken, wat hem ook lukte. © Robby Verdickt

Judoka Ray Marinx klaar voor BK in Herstal: “Maar tegenstand uit Wallonië valt niet te onderschatten”

JUDOJudoka Ray Marinx (17) uit Oostkamp probeert zaterdag in Herstal voor de vierde keer in zijn nog jonge carrière Belgisch kampioen te worden. Bij de U18 gaat hij zijn kans in de klasse tot 66 kilogram. Onlangs pakte hij in Nevele al de regionale titel.

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Jerko Guldix (Racing Mechelen) staat vijf weken aan de kant met enkelblessure: “Domper maar timing kon ook slechter”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Jerko Guldix (Racing Mechelen) staat vijf weken aan de kant met enkelbles­su­re: “Domper maar timing kon ook slechter”

  Jerko Guldix moest afgelopen weekend al na ruim een halfuur naar de kant bij Racing Mechelen in het oefenduel bij KGR Katelijne (0-4). Een enkelblessure was de oorzaak en die bleek enkele dagen na het voorval ernstiger dan gehoopt. Een scheur in het voorste ligament van de enkel houdt de 21-jarige verdediger een vijftal weken aan de kant.
 3. Trainer Vincent Euvrard blij met wintertransfers: “Nu droom van club en fans proberen waar te maken, RWDM naar 1A brengen”
  voetbal 1B

  Trainer Vincent Euvrard blij met winter­trans­fers: “Nu droom van club en fans proberen waar te maken, RWDM naar 1A brengen”

  Niet alleen werden vier nieuwe spelers in minder dan een week tijd aangetrokken, RWDM slaagde er ook in om last minute een winterstage in te lassen in het nationaal sportcentrum van Tubeke. Het mag duidelijk zijn dat trainer Vincent Euvrard niets aan het toeval wil overlaten om zijn jongens in ideale omstandigheden aan de start van deel twee van de competitie te brengen. Vrijdag krijgt RWDM Lommel op bezoek