Judith Vandermeiren aan de bal tijdens de wedstrijd op het WK tegen Australië. Mogelijk speelt ze dinsdag tegen Nederland haar 200ste interland voor de Red Panthers.
Volledig scherm
Judith Vandermeiren aan de bal tijdens de wedstrijd op het WK tegen Australië. Mogelijk speelt ze dinsdag tegen Nederland haar 200ste interland voor de Red Panthers. © Belga

Judith Vandermeiren reist met vertrouwen naar Nederland voor WK: “In het verleden deden we het altijd goed in Amstelveen”

hockey vrouwenDonderdag was het inpakken voor de Red Panthers op het WK in Terrassa. Als tweede in de poule dient immers de trip naar Amstelveen gemaakt te worden. Zaterdag winnen tegen Chili en dan viert Judith Vandermeiren in kwartfinale haar 200ste cap. “Dat zou dan voor 10.000 man in het Wagener Stadion tegen Nederland zijn. Mooier kan haast niet”, aldus de speelster van Braxgata.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. SV Oostkamp na strafschoppen onderuit in bekermatch tegen FCS Mariekerke-Branst
  voetbal

  SV Oostkamp na strafschop­pen onderuit in bekermatch tegen FCS Mariekerke-Branst

  Tweedenationaler SV Oostkamp kreeg in de tweede ronde van de Croky Cup de Antwerpse eersteprovincialer Mariekerke-Branst op bezoek in de Valkaart. De bezoekers doken met een voorsprong de rust in, maar een frommeldoelpunt van Phil Canoot zette na een uur spelen de bordjes opnieuw gelijk. Ondanks een karrenvracht aan kansen volgden geen doelpunten meer, waarna een strafschoppenreeks de winnaar aanduidde. De Antwerpenaren toonden zich daarin met een 3-4-zege de betere ploeg.
 1. ‘Pitbull’ Jannes Van Hecke blinkt uit op het Mechelse middenveld als vervanger van Vanlerberghe: “Jordi stuurde me de dag zelf een berichtje”
  voetbal Jupiler Pro League

  ‘Pitbull’ Jannes Van Hecke blinkt uit op het Mechelse middenveld als vervanger van Vanlerberg­he: “Jordi stuurde me de dag zelf een berichtje”

  Na twee verliespartijen mocht Malinwa zaterdagavond tegen Union voor het eerst zegevieren dit seizoen. KV Mechelen nam de wedstrijd meteen in handen, zette volop druk vooruit, toonde lef en de grinta die in Oostende in de eerste helft ontbrak, was nu wel aanwezig. Een van de exponenten was de jonge Jannes Van Hecke (20). “Dit zijn drie levensbelangrijke punten. Bij een nul op negen had er echt druk op de ketel gekomen.”
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.