Joshua Heath is een dan de meest regelmatige spelers dit seizoen bij Leuven Bears.
Volledig scherm
Joshua Heath is een dan de meest regelmatige spelers dit seizoen bij Leuven Bears. © Jorghé Van Hecke

Joshua Heath dit weekend met Leuven Bears tegen Limburg United: “Beker kan geweldige boost geven”

Basketbal Beker van BelgiëVrijdag en zondag nemen Leuven Bears en Limburg United het tegen elkaar op in het kader van de kwartfinales van de Beker van België. De Bears kenden vorig jaar al een fraai bekerparcours, maar liepen in de halve finale een ferm blauwtje op tegen Kangoeroes. Nu probeert men beter te doen.

 1. Niels Marnegrave en Limburg United zwaar onderuit bij Donar Groningen: “Hebben een mooi seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten”

  Niels Marnegrave en Limburg United zwaar onderuit bij Donar Groningen: “Hebben een mooi seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten”

  In de derde ronde van de BNXT play-offs verloor Limburg United thuis met acht punten verschil van Donar Groningen. In de MartiniPlaza moesten de boys van T1 Raymond Westphalen top zijn om te kunnen doorstoten. Het werd een leuke, aantrekkelijke eerste helft met twee teams aan elkaar gewaagd. Na de rust viel United als een kaartenhuis in elkaar. De bommen van Donar vlogen vlot binnen en onder de ring was uitblinker Thomas Koenis niet af te stoppen. Het werd uiteindelijk een zware 110-88 nederlaag.
 1. Yorunn Ligneel springt 1m81 en mag naar het WK U20: “Ik besef nog niet goed wat ik gepresteerd heb”
  Atletiek

  Yorunn Ligneel springt 1m81 en mag naar het WK U20: “Ik besef nog niet goed wat ik gepres­teerd heb”

  Afgelopen zondag werd in Lokeren de eerste wedstrijd van de Flanders Cup afgewerkt. Yorunn Ligneel (18) zorgde in het hoogspringen letterlijk en figuurlijk voor een van de absolute hoogtepunten. Met een sprong over 1m81 verbeterde ze niet alleen haar persoonlijk record, maar plaatste ze zich ook nog eens voor het WK U20, dat begin augustus doorgaat in het Colombiaanse Cali. “Ik kan het nog niet helemaal vatten”, klinkt het.
 2. Kalender en uitslagen eindronde: KM Torhout grijpt laatste promotieticket voor tweede nationale, KCVV Elewijt naar eerste provinciale
  Voetbal Nacompetitie

  Kalender en uitslagen eindronde: KM Torhout grijpt laatste promotie­tic­ket voor tweede nationale, KCVV Elewijt naar eerste provincia­le

  De teerlingen zijn geworpen, de reguliere voetbalcompetitie van het seizoen 2021-2022 is afgesloten. Hierbij een stand van zaken voor de Vlaamse nationalers en de uitslagen/kalender van de eindronden en de barrages. Ondertussen staat het vast dat Moeskroen ook in beroep geen licentie krijgt toegekend om komend seizoen in het profvoetbal of in eerste nationale uit te komen. De Henegouwse club, die zich sportief van de redding verzekerde in 1B, zakt naar de tweede (amateur)afdeling.