Joren Geudens is zichtbaar ontgoocheld na de 0-1 van Kudimbana (St-Eloois-Winkel) vorige week.
Volledig scherm
Joren Geudens is zichtbaar ontgoocheld na de 0-1 van Kudimbana (St-Eloois-Winkel) vorige week. © Mpics

Joren Geudens en Rupel Boom ontvangen La Louvière-Centre met rug tegen de muur: “Het is van moeten”

voetbal eerste nationaleRupel Boom deed vorig weekend een slechte zaak onderaan de stand door met 0-2 te verliezen van concurrent Winkel Sport. Het duel met La Louvière-Centre van komende zondag werd er zo alleen maar belangrijker op en dat beseft ook Joren Geudens. Hij stond tegen Winkel voor het eerst weer in de basis sinds coach Rivas neerstreek in Boom een maand geleden. Ondanks het verlies dus een opsteker voor Geudens die tot dat bewuste duel tegen Francs Borains een onbetwiste titularis leek.

 1. Na zeven zeges op rij weet leider Voorde-Appelterre opnieuw wat verliezen is: “Terechte nederlaag”
  Voetbal Derde nationale A

  Na zeven zeges op rij weet leider Voor­de-Appelterre opnieuw wat verliezen is: “Terechte nederlaag”

  Het kan dan toch. Na een reeks van zeven overwinningen op rij weet leider Voorde-Appelterre opnieuw wat verliezen is. Tegen Eendracht Aalter, dat voor aanvang twaalf op twaalf had geboekt, speelde de fusieploeg een zwakke eerste helft. Na de rust draaide de Voordse machine veel beter, maar viel het doelpunt aan de overzijde. Door de winst van Tempo Overijse wordt de strijd om de titel opnieuw ongemeend spannend. Tussen beide ploegen gaapt nog slechts een kloof van één punt.
 2. Ruud Vormer (Zulte Waregem) hoopt vanavond op stunt tegen Union: “Met dezelfde ingesteldheid zoals tegen Anderlecht”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Ruud Vormer (Zulte Waregem) hoopt vanavond op stunt tegen Union: “Met dezelfde ingesteld­heid zoals tegen Anderlecht”

  Droomt Zulte Waregem nog van een bekerfinale na het thuisverlies tegen KV Mechelen? Of vestigt het beter al zijn aandacht op de ‘operatie redding’ in de competitie, met vanavond de trip naar het Dudenpark in Vorst? Ruud Vormer, sinds een maand het brein op het Waregemse middenveld, kiest niet. “We zijn tegen Mechelen nog niet uitgeteld, en waarom zouden we op Union niet kunnen verrassen? Dat deden we in Anderlecht toch ook.”
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 4. Julie Brouwers wordt knap tiende op het WK, maar moet wel op zoek naar een nieuwe ploeg: “Team wil inzetten op de jeugd”
  Veldrijden WK beloften

  Julie Brouwers wordt knap tiende op het WK, maar moet wel op zoek naar een nieuwe ploeg: “Team wil inzetten op de jeugd”

  Julie Brouwers heeft een knappe tiende plaats gepakt op het WK in Hoogerheide. De uit Ham afkomstige belofte zette na een minder goede start de achtervolging in en streed lange tijd met de Amerikaanse Madigan Munro voor de tiende stek. “Ik geraakte ze niet kwijt en ze wilde niet overnemen. Bij de laatste passage over de balken heb ik nog eens alles gegeven”, vertelt Brouwers die ook minder goed nieuws had. “Deceuster-Bonache heeft me op straat gezet. De ploeg wil inzetten op de jeugd.”