Joren Dom en Beerschot ontvangen zaterdagavond Cercle Brugge in het Olympisch Stadion.
Volledig scherm
Joren Dom en Beerschot ontvangen zaterdagavond Cercle Brugge in het Olympisch Stadion. © Photo News

Joren Dom en Beerschot beginnen aan competitie tegen Cercle: “Aanwezigheid van publiek maakt wereld van verschil”

Voetbal 1ABeerschot begint dit weekend aan de nieuwe competitie met een thuismatch tegen Cercle Brugge. Voor het eerst sinds half oktober zullen er ook nog eens supporters aanwezig zijn tijdens een officiële wedstrijd. “Het voelt aan alsof we voor de tweede keer debuteren in 1A, maar nu voor echt”, glundert Kiels meubelstuk Joren Dom (31).

 1. Alken een maatje te groot voor Eendracht Mechelen a/d Maas: “Sterk blok gekoppeld aan efficiëntie zorgen voor ruime 5-1-zege”
  Voetbal eerste provinciale

  Alken een maatje te groot voor Eendracht Mechelen a/d Maas: “Sterk blok gekoppeld aan efficiën­tie zorgen voor ruime 5-1-zege”

  Met zeven op negen heeft FC Alken de competitie schitterend ingezet. Na een gelijkspel tegen Zonhoven en een overwinning in Achel ging nu ook Eendracht Maasmechelen voor de bijl. Aanvankelijk verliep de partij evenwichtig, maar een efficiënt scorend Alken klom voor de rust via Van De Paer naar een veilige 2-0-voorsprong. Toen bezoeker Avci nadien met twee gele kaarten vroegtijdig moest douchen, bouwde de thuisploeg de stand verder uit.
 2. VC Oudegem start het nieuwe volleybalseizoen in de Liga met een gehavende ploeg: “Toch beginnen we met een bredere kern”

  VC Oudegem start het nieuwe volleybal­sei­zoen in de Liga met een gehavende ploeg: “Toch beginnen we met een bredere kern”

  Een voorbeschouwing maken over het nieuwe volleybalseizoen van VC Oudegem zonder even stil te staan bij de zware kwetsuur van aanwinst Justine D’Hondt is onmogelijk. De onfortuinlijke aanvalster die zeer gemotiveerd de overstap maakte van Asterix Avo naar Oudegem, kwetste zich tijdens een oefentoernooi. Zij is maandenlang uitgeschakeld. Pech voor de volleybalster, pech voor het team van trainer-coach Fien Callens.
 3. Thomas Cools en Rapid Leest overklassen Bornem en vegen nul van de tabellen: “Getoond tot wat een voltallig Leest in staat is”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Thomas Cools en Rapid Leest overklas­sen Bornem en vegen nul van de tabellen: “Getoond tot wat een voltallig Leest in staat is”

  Na drie wedstrijden zonder punten en goals veegde eersteprovincialer Rapid Leest zondag in de derby tegen Bornem de nul van alle tabellen. En hoe! De Leestenaars toonden zich een klasse sterker en stuurden de bezoekers met een zware 6-1-pandoering huiswaarts dankzij goals van Glouftsis (2), Dahman, Amazou, Bouwmeester en Cools. Een zucht van opluchting weerklonk bij Rapid Leest, dat dankzij de zege meteen de rode lantaarn doorgeeft aan Ranst.