Jordy Peffer scoorde op het kunstgrasveld van Belisia Bilzen zijn achtste en negende competitiegoal van het seizoen.
Volledig scherm
Jordy Peffer scoorde op het kunstgrasveld van Belisia Bilzen zijn achtste en negende competitiegoal van het seizoen. © Mpics

Jordy Peffer en Lyra-Lierse omzeilen de klip Belisia (0-2): “Als we op dit elan doorgaan, gaat niemand ons die periodetitel afnemen”

Voetbal 2NBWie anders dan Jordy Peffer heeft Lyra-Lierse met twee doelpunten over de moeilijke klip, die Belisia vooraf toch was, heen geholpen. Lyra-Lierse won in Limburg met 0-2 en schudt daarmee enkele kandidaten voor de eerste periodetitel definitief van zich af. Alleen Hoogstraten, dat uit bij Aalst won, blijft op één punt gevaarlijk aanklampen. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.