Jordi Meeus reed dit seizoen al zes rittenkoersen, onder meer de Ronde van Zwitserland.
Volledig scherm
Jordi Meeus reed dit seizoen al zes rittenkoersen, onder meer de Ronde van Zwitserland. © Photo News

Jordi Meeus is outsider voor het BK bij de profs: “Sterker geworden in de rittenkoersen”

Wielrennen BK profsJordi Meeus (Bora-hansgrohe) keerde vorig weekend terug van de Ronde van Zwitserland. De Lommelaar legde er de basis voor de rest van de zomer. Te beginnen met het Belgische kampioenschap van zondag in Waregem. Meeus start er zonder ploegmaats, maar toch is hij één van de outsiders voor de titel. Het wedstrijdscenario wordt zijn grootste probleem. “Als ik kan meedrijven tot in de finale, dan maak ik een kans in de spurt. Rijdt er een groep weg, dan zal ik moeten kiezen”, zegt Meeus.

  1. Derdeprovincialer Grimbie 69 ontvangt Eendracht Termien voor de beker van België: “Leuke affiche, maar het wordt afzien”
    Voetbal Limburg

    Derdepro­vin­ci­a­ler Grimbie 69 ontvangt Eendracht Termien voor de beker van België: “Leuke affiche, maar het wordt afzien”

    Dit weekend start de eerste ronde van de Beker van België. Met de komst van derde nationaler Eendracht Termien treft Grimbie zondagmiddag meteen een leuke affiche. Toch kijkt trainer Ralf Wevers ie wat ongelukkig naar deze confrontatie uit. “Deze wedstrijd zal veel kijklustigen naar het terrein lokken, maar door de vele afwezigen wordt het meer dan waarschijnlijk een ongelijke strijd”, baalt Wevers.