Lennard Hens had met een assist en een doelpunt een ruim aandeel in de zege van Dender tegen La Louvière Centre.
Volledig scherm
Lennard Hens had met een assist en een doelpunt een ruim aandeel in de zege van Dender tegen La Louvière Centre. © Geert De Rycke

Jonny Rowell na winst tegen La Louvière Centre: “Puike eerste helft, maar we moeten efficiënter zijn”

voetbal eerste nationaleFCV Dender heeft zijn eerste competitiezege beet. La Louvière Centre was vooral in de eerste helft geen partij voor de vlot combinerende blauwhemden. Rowell en Hens bezorgden de thuisploeg een veilige 2-0-voorsprong aan de rust. In een tegenvallende tweede helft werd een wereldgoal van Rowell afgekeurd wegens buitenspel.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Broes Willem helpt Oostkamp met twee goals voorbij Gullegem: “Twijfelden nooit aan ons opzet”
  Voetbal tweede nationale A

  Broes Willem helpt Oostkamp met twee goals voorbij Gullegem: “Twijfelden nooit aan ons opzet”

  SV Oostkamp dook met een achterstand de kleedkamer binnen in het West-Vlaams onderonsje tegen Gullegem, maar de promovendus zette de scheve situatie recht na de pauze. Twee doelpunten van verdediger Willem, met een goal van topschutter Vanhaecke ertussenin, bezorgde de rood-witte formatie een 3-1-zege. De rood-witte formatie is ondertussen al zes matchen op rij ongeslagen en staat op een knappe vierde plaats in tweede nationale.
 1. SK Londerzeel geeft voorsprong op drie minuten tijd uit handen en verliest thuis van Lille United. Doelpuntenmaker Mateo Siebens: “Lieten ons meeslepen in hun spel”
  voetbal tweede nationale b

  SK Londerzeel geeft voorsprong op drie minuten tijd uit handen en verliest thuis van Lille United. Doelpunten­ma­ker Mateo Siebens: “Lieten ons meeslepen in hun spel”

  SK Londerzeel is er niet in geslaagd een vierde thuiszege op rij te boeken. Na een moeilijke eerste helft kwam het vlak na de rust op voorsprong, maar op erg korte tijd zette een gretig Lille de match nog helemaal naar hun hand: 1-2. Het Londerzeelse doelpunt van Mateo Siebens werd er zo eentje voor de statistieken.
 2. Charni Ekangamene kruidt basisdebuut bij Rupel Boom met zege tegen Jong Charleroi (1-0): “Leren om match sneller dood te maken”
  voetbal eerste nationale

  Charni Ekangamene kruidt basisde­buut bij Rupel Boom met zege tegen Jong Charleroi (1-0): “Leren om match sneller dood te maken”

  Na een moeilijk seizoensbegin lijkt Rupel Boom sinds de trainerswissel helemaal op het goede spoor te zitten. Zaterdagavond klopten de Steenbakkers Jong Charleroi met het kleinste verschil (1-0) en kruipen ze dankzij een 9 op 12 stilaan uit het dal. In die mate zelfs dat Charni Ekangamene en zijn maats nu al een tweede clean sheet op rij pakten en voor het eerst dit seizoen niet meer op een rechtstreekse degradatie- of barrageplaats staan.