De amper 21-jarige Volkwin De Smedt is aan een goed seizoen bezig en behoort zaterdag tot de favorieten voor de zege in de Donktriatlon in Berlare.
Volledig scherm
De amper 21-jarige Volkwin De Smedt is aan een goed seizoen bezig en behoort zaterdag tot de favorieten voor de zege in de Donktriatlon in Berlare. © RV

Jonge Volkwin De Smedt behoort tot favorieten in Berlare: “Onbekende wedstrijd voor me, maar ik onderschat Monchy niet”

TriatlonAanstaande zaterdag duiken zo’n 250 triatleten het mooie Donkmeer van Berlare in voor de 36ste editie van de Donktriatlon. Onder de deelnemers heel wat mooie namen en opvallend veel jonge opkomende triatlontalenten. Afscheidnemend proftriatleet Wouter Monchy behoort in zijn achtertuin tot de topfavorieten, maar hij zal moeten afrekenen met een sterk 3PT-Solidpharma-blok met Volkwin De Smedt als blikvanger.

  1. Reindert Berger (Schoonbeek-Beverst): “Dit 1-1-gelijkspel tegen Witgoor is een gemiste kans”

    Reindert Berger (Schoonbeek-Be­verst): “Dit 1-1-gelijkspel tegen Witgoor is een gemiste kans”

    Het besef dat Schoonbeek-Beverst tegen Witgoor Dessel een unieke kans op de leidersplaats liet liggen, was er ook bij Reindert Berger na het 1-1-gelijkspel. “We speelden hier als neofiet in de reeks zowaar om de leidersplaats. Toen Hulsmans bij Witgoor net voor de pauze een rode kaart slikte, steeg bij ons de overtuiging dat er mogelijk een zege inzat. Alleen bleken wij te onrustig in balbezit en vergaten we ons moment af te wachten”.