Negen was Thomas Strauven toen hij voor het eerst aan een kartingcompetitie deelnam, maar nu wil hij richting de autosport.
Volledig scherm
Negen was Thomas Strauven toen hij voor het eerst aan een kartingcompetitie deelnam, maar nu wil hij richting de autosport. © Olivier Strauven / RV

Jong karting-talent Thomas Strauven uit Houthalen-Helchteren wil richting de autosport en de eenzitters

In ons land is de autosport nog steeds erg populair en heel wat jongens en meisjes, dromen van een carrière als professionele racepiloot. De weg naar die autosport loopt uiteraard via het karting. Een van de jonge karttalenten in ons land is de nu 14-jarige Thomas Strauven uit Houthalen-Helchteren. De voorbije jaren was hij succesvol in diverse nationale en internationale kartingcompetities. Hij zet in 2023 een laatste maal op het karting in alvorens de stap naar de autosport te zetten.

  1. Maaseik-manager Dieter Leenders na de winst in Gent: “We wisten dat het niet makkelijk zou worden en neen, geen commentaar over de match in Roeselare”
    PREMIUM
    Lotto Volley Liga

    Maas­eik-manager Dieter Leenders na de winst in Gent: “We wisten dat het niet makkelijk zou worden en neen, geen commentaar over de match in Roeselare”

    Greenyard Maaseik heeft zaterdag drie punten gepakt op het veld van Gent. Drie fel bevochten punten, want het scheelde geen haar of er moest een vijfde set gespeeld worden. “We wisten dat het niet makkelijk zou worden, maar na Menen verslaan we nu ook Gent en pakken we een belangrijke zes op zes”, vertelt manager Dieter Leenders. “En neen, ik geef geen commentaar op de reactie van Roeselare omdat we onze wedstrijd niet willen verplaatsen.”